2017. január 05. csütörtök

2017. január 05. csütörtök
vmi
 Bár a Hold a Kos energikus, tüzes jegyébe lépett és a lélek számára ez már új lehetőségek ideje, a mögötte ragyogó csillagok még a Halak idejét jelzik, összegzést, számvetést és visszatérő helyzeteket, lehetőségeket. Gyakran hallhatjuk, hogy felejtsük el a múltat, ne foglalkozzunk vele – a tudatos ember számára ez hátrányt jelentene, hiszen épp a múlt ismerete, megértése, a múltból való tanulás és azzal való számvetés segíti őt abban, hogy jelenét megfelelően élje és jövőjét kedvezően teremtse, nem követve el a régi hibákat! Hogy tudja, ha eljön az új kezdet, mit és hogyan érdemes elindítani vagy folytatni, illetve mi fog visszatérni hozzá (hiszen az élet körforgása folyamatosan önmagát ismétli).
Minden év elején visszatér, most éppen szombaton reggel lesz egzakt a világosságot adó Nap és a sorsemelő erőinket jelképező Plútó együttállása a Nyilas csillagképben. Ennek erejét, lehetőségeit már most érzékelhetjük. Egyre teljesebb, átfogóbb képet kaphatunk önmagunkról. Egyre világosabban láthatunk mélyebb működéseket és saját mély, belső ösztönvilágunkat is. Most érdemes a tudatalattival foglalkozni (az eddig rejtett minőségek megvilágítást kapnak), illetve olyan témakörökkel, amelyek az átminősülésről, transzformációról szólnak (mint pl. a halál, hiszen ez nem véget érés, hanem átalakulás, szintlépés a lélek számára). Érdemes figyelmet fordítani e napokban azokra a megéléseinkre, amikor nagy erőkkel tör fel belőlünk valami. A vulkán ereje, a robbanás minősége, a céltudatos, de radikális változás ténye jelenik meg. A cselekvő énünket jelölő Nap és a minőségi szintlépés lehetőségét jelölő Plútó egyesülése kedvez az önerőből megtett, aktívan segített, nagy átalakulásoknak, változásoknak, kifejezetten azokban a helyzetekben, amikor nem az arany középút a helyes, hanem a „vagy fekete, vagy fehér” jellegű áttörések, a sors iránti alázattal, nagy önfegyelemmel megtett döntések és lépések.
Az esti órákban mindezek a változások lelki-érzelmi forradalommal járnak már együtt. A megújulásnak, cselekvő-önirányító lényünk regenerálódásának és a szeretet feltétlen működésének kedvez ez a pár nap, erre megy ki a játék akkor is, ha látszólag nem tetsző történésekkel találkozunk. Érdemes ezeket magasabb nézőpontból vizsgálni és érdemes figyelni a péntekre virradó éjszaka álomüzeneteit is.
 
Zentai Anna