2017. január 04. szerda

2017. január 04. szerda –

csill

A Halak jegyébe lépő Vénusz mélyebb vágyakat szólaltat meg ezekben a napokban, de vigyázzunk, legyünk résen, hiszen épp arra kíván rámutatni, mi rejlik még a tudatalatti sötét mocsarában, amit megtisztítva, felszabadítva teljesebbé tehetjük életünket, mindennapjainkat! A földi élet lényege nem az érzéki vágykielégítésben rejlik, hanem valami sokkal nemesebben.
A mai napon a Merkúr is elhagyja – hátréló mozgásban – a Bak jegyét és kis időre visszalép a Nyilasba, újra feltüzesítve szellemi-intellektuális képességeinket. Magasabb igazságok megértésére, a világ és az emberi működések nagyobb ívű átlátására, értelmezésére nyit kaput. Az őszinte megnyilvánulásoknak, igazmondásnak különösen kedvez. Érdekes, hogy a Merkúr éppen addig lépeget vissza a csillagok körén, amíg eléri Tejút-Galaxisunk középpontjának sugarát, ahol a legnagyobb teremtő energia és a lelket hazahívó „szó” lakozik…
A Merkúr vasárnap fordul majd direkt irányba, azaz a hétvégétől már előre halad a karma körén.
A Nap ma az Ascella csillag felett halad a Nyilas csillagképben, aki a táltosok, főpapok, isteni igazságot és tudást közvetítő tanítók megtestesítője is. Az Ascellával megjelenhet egy rejtett, védett (lelki, szellemi) hely is előttünk. A Nap sugaraival lassan elkezdődik az eddig megszerzett tudás leközvetítése a hétköznapok síkjára.
A Hold ma a Halak csillagkép múltba visszaúszó részénél jár, így érdemes megfigyelni, hogy milyen élmények, helyzetek, emberi munkák térnek vissza a múltunkból, illetve azt is, hogy mely képességünkkel tudjuk segíteni embertársainkat a felemelkedésben.

Zentai Anna

Kép: Pinterest