2017. április 18. – 21. Keddtől péntekig

2017. április 18. – 21. Keddtől péntekig

20170415_171255

KEDDEN a Hold a Nyilas csillagkép Tejútra felkapcsolódó részénél jár, majd el is indul onnan lefelé. A lélek felveszi, megkapja a szükséges információt, erőt és tudást a következő időszakhoz és már kezdhetjük is működtetni azt. 14 és 18 óra között regeneráló, megújító, emelő, erőt adó energiákat kap a lelkünk – az érzések végletes és szenvedélyes formáját élhetjük, a lelki megnyílás és átrendeződés jegyében. Érzéseink a valóban szentséget hordozó dolgokra koncentrálódnak.

SZERDÁN a Nap belép a Bika zodiákus jegyébe, ezzel a termékeny cselekvések hónapja kezdődik! Szépséget, esztétikus, kellemes, művészi, vágyakat kiteljesítő dolgokat tudunk teremteni. Tisztán ráláthatunk érzelmi és érzéki minőségekre, vagy ki is teljesedhetünk az anyagi-testi megélésekben. Tetteink arra irányulnak ettől a naptól, hogy biztonságot leljünk bármilyen téren, főként anyagi-testi vonatkozásban. A földi élet minden szépségét élvezni most jött el az idő!

A Hold a Sas csillagkép alatt a lélek emelkedett, ihletett, felszárnyaló állapotát mutatja, majd estére a Bak fejéhez érve az isteni minőségek meglátása és a múltba tekintés jelenik meg.

CSÜTÖRTÖKÖN nagyot fordul a kocka! A látszólag hátráló mozgásra váltó, mától égi rend szerint haladó Plútó a minőségi, radikális, gyökeres átalakulás erejét ajándékozza nekünk, hogy magasabb dimenzióba léphessünk, a lélek szenvedélyét helyes irányba terelve. Minden nagy változásnak kedvez a mai nap. A Nap és a Merkúr együttállása (07:55-kor egzakt) a világos rálátás és megértes együttesét hozza el, a mélyen érző halak Vénusz uralma alatt, aki a múlt dallamait szólaltatja meg. Mögöttük vezérlő elvként Androméda csillagai az önként hozott áldozatról, családi karma feloldásáról súgnak, lent a Cet pedig bensőnkre való figyelemre alapozást üzen. A már leszűrt összegzések alapján új sorskör, új életminőség indulhat, az együttállás a Halak és Kos csillagképek közötti, köztes lét-állapotban halad, a Merkúr hátrálása egyben visszatérő lehetőséget mutat fontos beszélgetések megejtésére.

PÉNTEKEN a déli órákban több folyamat tetőződik. A Mars az Ikrek jegyébe lépve felpörgeti az információk áramlását, akár dimenziók, világok, vagy emberek között. Az akarat erejét ettől kezdve a polaritás megismerésére és a különbözőségek összehangolására, együttműködtetésére tudjuk koncentrálni. Szellemünk, gondolkodásunk lendületet, gyorsító erőt kap. A Hold ma a Vízöntő csillaghulláma alatt a múlt tisztázását hangsúlyozza. A Nap most áll együtt a Cet csillagzat Mira nevű csillagával, amelynek hála, megtapasztalhatunk, megcsodálhatunk valami gyönyörűt, gyönyörködhetünk az élet csodáiban, de már kezdhetünk is ráébredni arra, milyen érzések, ösztönök is munkálkodnak bennünk.

A Vénusz és a Szaturnusz most megnyíló kapuján át a Hazatalálás élménye várhat! (Szaturnusz a Tejút központi bölcsőjénél.) Kiderülhet, mi jelenti az igaz szentséget, az isteni minőséget, minek van ideje (vagy minek nincs éppen), kiderülhet, hogy vágyaink közül mire adják áldásukat az égiek!

 

Zentai Anna

asztrozófus