2016. március 21.

Március 21. hétfő – A jelenlegi kozmikus helyzet különböző megnyilvánulásaként (a Vénusz és a Neptun együttállása a Vízöntő csillagai alatt és a Skorpió ollójánál járó Mars) igen mélyről, önmagunk elől is eltemetett szintekről hozhattak fel tisztítani, oldani, kimunkálni való dolgokat. Bármi érint most mélyre hatóan, annak célja, hogy megmozdítson bennünk egy olyan blokkot, amellyel eddig a boldogságunkat akadályoztuk. Igen, mi magunk! Soha nem a tükörképben kell ugyanis keresgélni. Egyéni megélések szintjén másik megnyilvánulása lehet ennek az a mély bizalommal teli szerelem, amely most azt kéri, hogy áldozzuk fel félelmeinket, minden kétségünket és éljük bátran, amivel a sors megajándékozott! De lehet az is, hogy már itt az új életminőség, amibe egyre inkább bizalommal vetjük bele magunkat, hátunk mögött hagyva régi énünket.
Hétfőn a Hold a Szűz jegyében és az Oroszlán csillagkép alatt halad, így a lelki munkáink hátterében az érdek és feltétel nélküli létezés és a (lét-)szeretet állapotának megélése áll (legyen szó bármely életterületről). Befelé önmagunkon uralkodni, mások felé pedig szeretettel táplálni van lehetőségünk az Oroszlán csillagidején. Délután a Hold éppen szemben áll a Vénusz-Neptunnal, így e két minőség egymással való kiteljesedésének igényét érezhetjük. Belső világunk uralása és a mély érzelmi tisztítás jelenhet meg, avagy rendrakás lélekben és családi kapcsolatban, ugyanakkor korszakváltás érzelmi téren. A lelkieket elemző, rendbetévő teendőkhöz a félelmek és régi sérülések elűzése, a mély önismereti munka társul, hogy érezhetővé váljon a Rend és az Egység.
A Merkúr kicsivel éjfél után lép a Kos jegyébe, így intellektusunk, gondolkodásunk mostantól felpörög, gyorsan és lelkesen tudunk gondolkodni és reagálni adott helyzetben. Eljön a pozitív gondolkodás ideje, a szellemi akaraterőnk sokszorozódik, bátorságunk és önlegyőző képességünk előtérbe kerülhet.

ZenTaiAnna

 

Kép: digsdigs