2016. március 01.-06.

Március 01. kedd – 06. vasárnap 
A Nap ezen a héten a Vízöntő csillagképben halad, a jövőnk tisztítását jelképező csillaghullám alatt. A jövő érdekében tett, felszabadító lépések, cselekvések időszakát éljük. Péntektől a friss, gyermeki játékosság erejével tölt fel, a Delfin csillagzat alatt járva.
A Hold szerda estétől péntek reggelig a Tejúton jár és megnyitja számunkra az intuitív érzékelést, az álmok és a gyógyítás világát.
A Merkúr kedden együttáll a Sadalsuud csillaggal, így a tudatunkat megtisztító gondolatok áramlása, a mindent letisztázó beszélgetések ideje ez. Most tiszta információhoz juthatunk általa, az élet kérdéseire, működéseire vonatkozóan. Szombaton (11:25-kor) a Vízöntőből a Halak jelébe lép a Merkúr, így érdeklődésünk terébe a mélyebb spirituális világ, a dolgaink végkimenetele kerül. Erősödik a vizuális érzékelés, a kommunikációban (írásban és beszédben is) az érzékeltető képesség, az értelmet most az érzelmek uralják. Önkifejezésünk, mélyebb érzéseink és gondolataink közvetítése most fontossá válik. Ha azt vesszük észre, hogy valamit félünk elmondani, közölni társainkkal, ha valami kellemetlen, fájó, akkor épp ezekre a megélésekre érdemes figyelni, hiszen mélyebb oldások történhetnek, amikor felvállalva önmagunkat, mégis megtesszük ezt.
A Merkúr után most a Vénusz érte el egy nagyobb égi háromszög csúcsát, így a női- és érzelmi működések tisztázása, tisztulása, az érzékek felszabadulása zajlik e héten. Érzelmi szálakat most lehet elvarrni, feloldani. Csütörtöki álmaink csodás üzeneteket hozhatnak.
A Mars vasárnap hajnalban ér a Nyilas jelébe. Az eddigi időszakban megtapasztalhattuk, milyen mélyről fakadó, mélyen bennünk munkáló ösztönök élnek bennünk – most ideje bölcsen, tudatosan uralni ezeket. Eljön az ideje, hogy megküzdjünk a tudásért és az igazságért, vagy nagy erőkkel és lelkesedéssel átadjuk tudásunkat másoknak.
A Jupiter továbbra is az Oroszlán csillagkép alatt jár, a Szeretet Bölcsessége vezesse emberi kapcsolatainkat! A szeretettel való táplálás adja az erőt az emberi kapcsolatokban, a Szeretet feltétlen működtetését tanuljuk most.
A Szaturnusz a Nyilas jelében továbbra is a hitünk próbáját és erejét, a felsőbb világban való bizalmunk kiépítését, beérését üzeni. Mögötte a Skorpió és a Kígyótartó csillagzat az egót erősítő tulajdonságaink leépítését és a gyógyulást, illetve energiáink önálló kézben tartását és működtetését üzeni.

ZenTaiAnna