2016. január 19.

Január 19. hétfő – A mai nap kitűnő arra, hogy felfedezzük szenvedélyeinket, megismerjük saját lelkünk mélységeit és magasságait, regeneráljuk érző képességünket, lelkiségünket. Bármilyen érzés, amit eddig a félelem tartott fogva, most kiszabadulhat és rámutat arra, hogy elfojtás nélkül, tisztán, szabadon élhetjük életünket. A nap első felében feladatainkra, munkánkra koncentrálva, a célok végigvitele van előtérben. Lelkünket érő impulzusok mutatnak rá arra, hogy érdemes nyitottnak lenni az új, másfajta, korlátlanabb lehetőségekre. A Hold a Bak földies jegyében a kézzel foghatóság lelki igényét, a valódi értékek érzékelését mutatja. Mögötte a Nyilas a tudás leérkezését biztosítja a hétköznapi szintre, főleg a nap második felében, a tudás kiárasztásának idejét üzeni.
A mai napon a Vénusz és a Jupiter egymással való szembenállása két, egymással kiteljesedni vágyó minőséget idéz meg. Női-érzelmi-élvezeti oldalról a tisztázás, a szabad megélés, szabadulás igénye van jelen, szellemi-világnézeti oldalról pedig a rálátás és uralás igénye. Érzékelhetjük ezt például abban, hogy szeretnénk szabadon megélni a nőiességet, tiszta érzelmeket áramoltatni, feltétlenül adni, ennek érdekében pedig fordulhatunk az ősi bölcsességekhez, a múlt tanításaihoz. Vagy abban, hogy ideje szabadulni a múltban felvett párkapcsolati, illetve nőiséget elnyomó súlyoktól, tanulva a múlt botlásaiból, tudatosabban irányítva életünket. Az elfogadás és megbocsátás visszatérő lehetőségeivel lépten-nyomon találkozhatunk. Fontos lehet, hogy rálássunk arra, hol igényeljük még a külvilág visszajelzéseit az egészséges önbizalom és önszeretet helyett, hol működtetünk elvárásokat a feltétlenség és önzetlenség helyett. A tanítások ismét szólhatnak arról, hogy az igazi szépség nem a külsőségekben rejlik.
Keddre virradó éjjelen áll pontosan együtt a növekedés és felfelé törés bolygója, a Mars, és a mély lelkiség, az egyetemes szeretet, az áldozathozatal planétája, a Neptunusz. A Vízöntő jövőt tisztító hullámai már a Halak felé zúdulnak – egy szebb, egységben megélt jövő érdekében történik az erőteljes tisztítás, akár egy önként meghozott áldozat árán, amely biztosítja, hogy ami kettészakadt, az újra egybeforrjon.


Zentai Anna