2016. január 05.

Január 05. kedd – Továbbra is a megújulás energiáiban fürdünk, aminek jelen fázisában ideje elengedni a nem időtálló értékeket és magatartásformákat az életünkből. Sokan most nehéz pillanatokat élhetnek meg, de csak akkor, ha látókörük a jelen pillanatra szűkül és nem látják át tágabban az egész folyamatot, ha nem látják, hogy ez egy átmeneti állapot és nem maradandó, ha nem látják azt, hogy milyen csodákat hoz, illetve készít elő. Amit most elengedünk, az tartott vissza eddig attól, hogy életünk, rezgésünk magasabb szintre kerüljön. Az átalakulások bennünk történnek – figyeljünk arra, mihez ragaszkodunk, főleg magatartásunkban, viselkedésünkben lássuk meg, miben és mennyire akarunk valamit kikényszeríteni a sorstól – és lássuk azt is, hogy az elengedés megkönnyebbülést hoz.
A Nap a Nyilas csillagkép közepén jár, a ló hátán ülő, nyilazó alaknál, így akár nyeregben is érezhetjük magunkat. A Hold ma a Skorpió jegyében vonul, így a lélekkutatás, a látható mögötti láthatatlan működések megismerése időszerű, akárcsak az, hogy saját magunkban találjunk bizalmat és stabilitást. Mögötte a Mérleg csillagkép a szívünk megmérettetését üzeni.
A Merkúr ma 14:07-kor kozmikus irányt vesz és egészen január 25-ig látszólag hátrál az égbolton – még nem érte el a Bak csillagképet, épp annak feje előtt fordul meg, vissza kell térnie a Nyilas közepéig. Így ez azt jelenti, hogy az információáramlásért felelős Merkúr összesen háromszor vonul végig a Nyilas Tejútról leérkező részénél, vagyis a szent hármasság jegyében magunkhoz vehetjük a magas égi tudást, a felső világokból érkező információkat! Ez kell ahhoz, hogy később, február 15-től már a tudás birtokában, lehozzuk a hétköznapok gyakorlati szintjére, amit megtanultunk, hogy tudjuk, mik a valódi értékek, amiket őriznünk kell.
Ma éri el csúcspontját egy mélyebb érzelmi folyamat is, amelynek során megtanulunk az érzelmi életünkben, kapcsolatainkban mélyebb bizalmat működtetni és kilépni az egóba visszahúzó minőségekből (félelem, féltés, függés, féltékenység, önsajnálat, stb.). Érdemes most engedni, hogy az élmények mélyre hassanak és kipucolják belőlünk a félelem-árnyakat, egy boldogabb jövő érdekében.
6-án hajnalban teljesedik be a Nap és a Plútó együttállása, ez is segít most, hogy átvegyük a hatalmat saját ösztönvilágunk, energiáink, sorsunk felett és megemberelve magunkat, ne engedjünk a lehúzó erőknek! Az átalakulást belül, önmagunkban kell megtennünk, ezt követően jelenik meg a gyakorlatban is – önértékelésünket, bizalmunkat érdemes fejleszteni. Figyeljük jól a szerdára virradó álmainkat!

ZenTaiAnna

Kép: stevendaluz.com