2016. január 23.-24.

Január 23. szombat – 24. vasárnap – A Merkúr és a Plútó erőt adó együttállásától még megfűszerezve, megújult önkifejezési-kommunikációs állapotban telhetnek ezek a napok. Szombaton a Nap együttáll a Bak két legfényesebb csillagával, a Bak fejének csillagaival. Most tekintetünket a magasabb minőségek felé tudjuk irányítani, ugyanakkor a múltba is visszapillantva, rálátást nyerhetünk önmagunkra, a megélt tapasztalatok által tudatosíthatjuk, mit érdemes felvállalnunk, milyen sorsmunkáink vannak. A Hold az Ikrek csillagképen halad végig, majd kora délután a Rák csillagzat alá ér és a megnyílás, a befogadás ideje érkezik el.
A Vénusz a Zodiákus körön a Bak jegyébe lép (az égbolton a Kígyótartó gyógyító erőterében halad, a Kígyó Farkát tartó kéznél, az ösztöneink kézben tartásának idejét üzeni). A lelkes és tüzes nyilas Vénusz után érzelmi szinteken lecsillapodás, megnyugvás, stabilizálódás várható. Emberi-érzelmi kapcsolatainkban mostantól szembetűnőbben mutatkoznak meg sorsfeladataink, a sorsszerű szerelmek, párkapcsolatok és a valódi értékekre való figyelem ideje jön. Egyrészt fontos lehet, hogy már észre tudjuk venni, miben, hogyan korlátozzuk le magunkat a testi-anyagi jólét megélésében, az örömökben és ezen belső gátainkat meghaladjuk, lépésről lépésre. Másrészt, a külső szépségről, a csomagolás felszínéről a lényegi tartalomra kezdhetünk fókuszálni. Sokak életében válik sorsfeladattá a művészi tehetség kihasználása, vagy a harmónia megteremtése.
Vasárnap a Hold végigvonul a teljes Rák csillagképen, álmaink idején még a befogadó ágnál, majd 9-11 óra között a Jászol csillaghalmaz alatt, így ekkor születik lelkünkben a megváltó fény, az áldatlan állapotokból kisegítő, megváltó gondolat, érzés. A Belső Otthon megteremtésén van a hangsúly – az otthon melege is sokat adhat ma a lelkünknek, de az önmagunkra találás, az önazonosság felfedezése is. 
Hajnalban, 02:47-kor egzakt a telihold (Nap és Hold szembenállása), amely az Oroszlán és a Vízöntő jegyeket köti össze (oroszlán Hold és vízöntő Nap) – vagyis saját lelkünkre, belső, lelki működésünkre való rálátás és a cselekvő tisztítás és megújulás ereje aktiválódik. A háttérben csillagképilag a Hold mögött a Rák, a Nap mögött pedig a Bak csillagzat ragyog. Álmaink üzenetében tetten érhetőek ezek az energiák.
Estefelé már a szeretettel való elengedés idejébe érkezünk (most érdemes pl. elengedő szertartást végezni). Mindez szabadságot és megkönnyebbülést hoz, ha engedjük áramlani a lelkünkön keresztül.

ZenTaiAnna