2016. január 14.-15.

Január 14. csütörtök – 15. péntek – A fényes Nap és az információk szállításáért felelős Merkúr együttállása történik meg a Nyilas csillagkép Tejútról leérkező, tudást kiárasztó részénél, mindez úgy, hogy közben a felemelkedés inspirációját adja a Jupiterrel való, energetizáló, tüzes aspektusban. A Merkúr és a Jupiter is hátráló mozgásban vesz részt ebben a kapcsolódásban, így az égi, kozmikus ritmust most könnyebben felvesszük, mint általában. Visszatérhetnek olyan beszédtémák, amelyek a múltról szólnak, az is lehet, hogy most találhatunk megoldást régi kérdésekre, ügyekre; vagy most kapjuk meg a megoldó inspirációkat. A Fény és a Gondolkodás princípiumai (Nap és Merkúr) most a rálátó megértést, a megismerés világosságát hozzák el – mindez késztet arra, hogy rendezzük, helyretegyük a múlt dolgait, akár családi- akár karmikus egyéni vonalon, de főként a kapcsolatrendszerekben.
Ha van még elintézetlen beszélgetésünk, ezeknek is ideje van – a beszélgetés pedig semmiképp nem azt jelenti most, hogy továbbra is megrekedünk egy lépcsőfokon, hanem azt, hogy konkrét előrelépések történnek, legalábbis a megértés és tudat szintjén. Most képesek vagyunk tágabb szemszögből nézni a saját életünk működéseire és megérteni azt is, amit régóta nem. Kaphatunk erős motivációt is, egy-egy jókor kimondott mondat, vagy jó időben megejtett beszélgetés során.
A Hold mindkét nap a Halak csillagkép visszaúszó halánál vonul, így e két napban ez a helyzet még rátesz egy lapáttal a múltból visszatérő, újra időszerűvé váló megoldási helyzetekre.

ZenTaiAnna