2016. január 25.

Január 25. hétfő – Hajnali álmaink isteni sugallatokat, felszabadító üzeneteket hozhatnak. A Hold az Oroszlán jegyében jár, így a saját lelkünkre, lelki működéseinkre való rálátás és érzéseink uralásának ideje van. Mögötte ma már az Oroszlán csillagkép ragyog, így az ösztönök uralása és sorsunk önálló vezetése mindenképp jelentős élmény most. 
Késő este (22:51-kor) a Merkúr direkt mozgásba vált az évkörön (előtte kis időre, mintha megállna, ám energiái igen tisztán áramlanak ilyenkor, kifejezetten kedvező ez az emberi kapcsolatteremtésre, a hírek áramlására, a megértésre és az önkifejezésre vonatkoztatva). Ez azt fogja eredményezni, hogy 30-án szombaton kora reggel újra együttállásba kerül majd a Plútóval és újra gyógyíthatjuk szellemi képességeinket, elmélyedhetünk a megértésben.
A mai napon nyissuk ki szemünket az élet napos oldalára, bontakoztassuk ki kreatív, alkotó képességeinket! Ez utóbbi bármit jelenthet, amiben önerőből és örömmel tudunk megalkotni valamit – varrhatunk ruhát, építhetünk kartondobozvárat a gyerekeknek, vagy kitalálhatunk közös játékokat, átrendezhetjük a lakást, festhetünk képet, írhatunk regényt, felhasználhatjuk a régi kütyüket egészen más, új dolgokra, süthetünk-főzhetünk finomságokat, stb. A főzésnél-sütésnél különösen érdemes odafigyelni arra, hogy mint minden teremtésünkbe, az ételbe is belevisszük saját energiáinkat, gondolatainkat és kívánságainkat. Gondoljunk szeretteinkre melegséggel, áldással, szívvel-lélekkel, a mindennapi ételek készítése közben! (Tüzes jegyben vándorol a Hold, így a kenyér- és tésztasütés ma különösen jól sikerülhet.)

ZenTaiAnna