2016. január 02.-03.

Január 02. szombat – 03. vasárnap – Ezekben a napokban a Vénusz elhalad a Skorpió csillagkép ollója felett, így most jött el az ideje, hogy levágjuk, elengedjük magunkból mindazt, ami nem építi, hanem rombolja érzelmi kapcsolatainkat, ami nem szolgálja a harmóniát, a békét és az egyensúlyt, ami nőietlen vagy terméketlen. Most különösen hatékonyak azok a szertartások, terápiák és gyógyító tevékenységek, amelyek arra irányulnak, hogy termékenyebbé váljunk, vagy női szerveinketmegszabadítsuk bármely kórságtól.
A Merkúr, az információ áramlásának bolygója szombaton hajnalban a Vízöntő jegyébe lép, így a hétvége már az őszinte, tiszta megnyilvánulások, a tiszta tudás áramlásának jegyében telik. Szellemileg most minden újra és különlegesre nyitottak vagyunk. A Hold a Szűz jövőbe lépő részénél vonul, így minden külső-, de főként belső munkánkkal a jövőt építjük. A délutáni órákban érdemes nyitottnak lenni a változásokra is, bizonyos dolgokban teljes átalakulásra, szintemelkedésre nyílik lehetőség.
Vasárnap a Hold már az Angyal csillagai alatt jár és itt áll együtt a Skorpió jegyébe lépő Marssal. Erőteljesen kezdenek súgni szellemi-égi segítőink, lelkünkben, a felszín alatt intenzív, nagy erő mozdul meg. A Skorpió időszaka egyrészt a minőségi átalakulásra ad lehetőséget, felismerve az egót építő, romboló ösztönerőket és felülemelkedve azokon – másrészt a belső, lelki stabilitás hangsúlyát is adja. Ha érzéseinkben bízunk, könnyebb a dolgunk.
Az esti órákban őszinte, tisztázó beszélgetésekre is lehetőség nyílik – figyeljünk arra, hogy ez is építő legyen és ne ártsunk saját testvéreinknek, társainknak, hanem önmagunk és a másik fél felé is forduljunk bizalommal! A Hold mögött az Angyal, a Vízöntő mögött pedig a Turul csillagképek biztosítják a lelkünkön át áramló üzeneteket! Hallgassunk megérzéseinkre, álmainkra, intuitív sugallatainkra!

ZenTaiAnna