2016. február 25.-26.

Február 25. csütörtök – 26. péntek – A Nap a Vízöntő csillagkép közepén járva, a tisztító, terheinktől felszabadító cselekvések idejét üzeni. Felette a Pegazus, a Táltos Paripa szállítja az isteni szikrát, a bevillanó ötleteket, a megoldó és előre mutató gondolatokat. Meditációban most ráhangolódhatunk a Pegazusra és megkérhetjük, adja át nekünk azokat az ötleteket, amelyek segítenek utunkon. Pénteken a Nap a Sadalachbia csillaggal áll együtt.
A Hold a Mérleg jegyében lelki egyensúlyhoz és párkapcsolataink harmonizálásához segít közelebb. A Szűz csillagai alatt járva, pénteken már a jövő érdekében történő, belső munkáinkat és rendrakást üzeni.
A Vénusz a Vízöntő csillagai alá lép, de a Merkúrral együtt még átfedésben van a Bak és Vízöntő csillagképek alatt, így feladataink, dolgaink tudatos felvállalása és a múlt terheitől való megtisztulás továbbra is napirenden van. Egy nagyobb égi háromszög jön most létre a Szaturnusz, az Uránusz és a Merkúr-Vénusz között, amely jócskán segíti most az életünket. A Szaturnusz által érezhetjük, ha hallgatunk belső hangunkra, hogy rendelt ideje van mindennek, többek között a terheinktől való szabadulásnak (Uránusz), az oldásnak is. A Szaturnusz oldaláról most a hitünk és bizalmunk megerősítése rendkívül hangsúlyos! Bármilyen helyzetben, állapotban is vagyunk, az égiek éppen azt kérik tőlünk: higgy és bízz! Ne tegyél korlátot magad elé hitetlenségből és bizalmatlanságból! Hiszen már minden készen van a láthatatlan világokban – de ennek megszületnie az anyagban, csak idő és beérés kérdése. Ezért most a türelmet és az alázatot is tanuljuk. Az, hogy itt és most még nem látod, amit érzel, csak annyit jelent, hogy már érik, teremtődik. Csak hit és türelem kell – meglesz az eredmény!
A Szaturnusz oldaláról az egó lebontása és a gyógyítás is jelen van (hátterében a Skorpió és a Kígyótartó csillagzatok ragyognak), az Uránuszéról pedig a visszatérő helyzetek által, új megoldási lehetőségek jönnek el és új, tiszta, szabadabban megélt életszakasz kezdete. E két bolygót a Merkúr-Vénusz egészíti ki háromszöggé, melynek csúcsán az érzelmi beszélgetések, a párkapcsolati/női működések megértése, ennek hátterében pedig a felvállalás általi tisztulás áll. Gondoljuk végig: ha valamilyen nehéz érzelmi helyzetben vagyunk most, akkor hol keressük a megoldást? Kívül és másokon, a külső körülményekben – vagy önmagunkban? Hiszen semmi nem történik tőlünk függetlenül, minden, amit élünk, magunk teremtettünk és vonzottunk, a saját fejlődésünk érdekében. Ha megoldást szeretnénk, azt a saját mély, belső világunkban találjuk meg – öntudatlan, belső mintáink és működéseink által jött létre ez a helyzet és ezen belső minőségek megtisztítása, a rossz rögzülésektől való megszabadulás ideje jött el, a teljesség érdekében.
A Merkúr mögött, a háromszög csúcsán a Delfin csillagkép a megújult, friss érzelmi energiákat hozza el. A gyermeki minőség is megoldást jelent most, bármely értelemben. Merjük előhívni magunkból a belső gyermeket, vagy leszállni hozzá a mélybe és feloldani az őt ért sérüléseket, hogy újra boldog, önfeledten játszó, nyitott és szabad lélekké váljon!

 

ZenTaiAnna