2016. február 01.

Február 01. hétfő – A Nap ma a Vízöntő csillagképbe lépve, együttáll annak legelső csillagával, az Albali csillaggal. Ezzel a Nap eléri a Tisztító Angyal első szárnyát, más értelmezésben az örvényt, amely a múltba ömlő víz első csillaghulláma. Cselekvéseink mostantól a múlt terheitől, illetve az eddig működtetett, ám már idejétmúlt, vagy nyomasztó, felesleges minőségektől való szabadulást jelentik. A tisztító, felszabadító tettek, a terhek letétele, a böjt és a szabadabbá válás ideje jött el.
A Hold ma a Skorpió vizes, misztikus jegyében jár, a Mérleg csillagkép alatt, így lelki szinten most mérettetik meg az igazság és az, hogy mától mit viszünk tovább. Vajon mi az, ami alkalmas egy magasabb szintre és mi az, amit most érdemes magunk mögött hagyni?
A Merkúr (szellemi és kommunikációs képességeink) a Nyilas csillagkép tudást kiárasztó részénél járva, egyre lejjebb kezd ereszkedni a Tejútról. Ma hajnalban (álmaink idején) az Uránusszal karöltve nyitott kaput egy szellemi-tudati-kommunikációs tisztulásra, kötések feloldozására. A tisztázó beszélgetések még mindig időszerűek.
Ma kitűnően ráérezhetünk arra, mit is rendelnek az égiek és nagy lendülettel kezdhetjük azt megvalósítani. Az is lehet, hogy megújulásra, átalakulásra kapunk nagy erőket, vagy olyan mélyen tudunk a titkokba pillantani, hogy ez lelkesedéssel tölt el. Délután felismerések jöhetnek, amelyek segítik önkifejezésünket.

ZenTaiAnna