2016. október 10. – 16.

2016. október 10. – 16.

74b351a4a86eaa21cccd84c88aeaa659
A Nap a Mérleg jegyében és a Szűz csillagkép jövőbe lépő részénél jár. Megéléseink mostanában rávilágítanak arra, hogyan is tükröz bennünket a külvilág és főleg a társunk. Érdemes elmélyedni azon, hogy életünk mely szereplője mit hoz ki belőlünk, milyen tanítás katalizátorát játssza? Ugyanakkor minden tettünk, minden lépésünk, amelyet ezen a héten teszünk, most különösen a jövőbeni teremtésünket szolgálja. Most érdemes meghozni azokat a döntéseket és megtenni azokat a cselekvéseket, amelyek által életünk minősége emelkedhet.
HÉTFŐN szellemi inspirációk érhetnek bennünket és egyre könnyebben vehetjük feladatainkat.
KEDDEN a szabadság és az igazmondás lehet a nap két kulcsszava. Tisztítás ideje van, bármely formában, ugyanakkor megértést nyerhetünk az Ember és a Világ működéséről is. Kommunikációinkat az igazság és az elfogadó-megbocsátó, bölcs szellemiség hatja át. Délután-estefelé fontos felfedezéseket tehetünk önmagunkról, összpontosított szellemi és finom lelki erőket tudunk összehangolni. Saját ösztöneink működtetéséről, mély tudati oldásról felismerések születhetnek.
SZERDÁN egy passzívabb állapot és a belső figyelem váltja fel mindezt. Kedvet érezhetünk az elvonulásra, a Természetben való töltődésre.
CSÜTÖRTÖKÖN is ez a belső állapot folytatódik. Összegezhetjük a múltat, befejezhetünk feladatokat, (emberi) munkákat, jobban figyelhetünk önmagunkra és saját igényeinkre. A bennünk öntudatlanul jelen lévő, még lehúzó emberi játszmákat (gátlásosság, „szegény én” tudat, indulatok, stb.) felismerhetjük és dolgozhatunk velük. Ma érdemes némi kellemetlenséget, vagy küzdelmet is vállalni azért, hogy nemesebb célok teljesedjenek, szép álmok valósuljanak meg.
PÉNTEKEN újult erővel és lendülettel vethetjük bele magunkat a hétköznapokba. A múlt feloldása is időszerű.
SZOMBATON a szellemi irányítás, az akaraterő, a nyitottság és a szellemi ismeretszerzés napja jön. A különböző energiák között egyensúlyozva, a teljességről tanulunk. Egyszer a béke, a harmónia és a stabil kapcsolódás kerül előtérbe, egyszer pedig a független, szabad, minden újra fogékony, korlátokat nem ismerő lelkiállapot. E kettő segít a tiszta rálátásban és megértésben, terhek letételében is.
VASÁRNAP a Nap együttáll a Szűz legfényesebb csillagával, a Spica csillaggal, amely az Arató Szűz előrelépő lábának lábfeje és az Angyali Dimenziók Kapuja is egyben. E naptól feltárulnak az angyali birodalmak, lelkünk pedig egyre tisztább, magasabb minőségű létezésre vágyik. Érzékelhetjük, hogy mennyi szeretetet vetettünk eddig, mennyit tettünk egymásért, vagy dolgoztunk kapcsolatainkon, életünkön – most eszerint aratunk. A felemelkedés és előrelépések erejét hozza ez a nap. Hajnalban a telihold fénye köszönt ránk – részben itt tetőződnek a heti folyamatok, a két fényerő (Nap és Spica) kerül a mérleg egyik serpenyőjébe, a lélek jelölője (Hold) és a karmatisztító képességek bolygója (Uránusz) pedig a másikba.
Komoly lelki tisztulás lehetősége jön hát el, amely elsősorban a párkapcsolati kiteljesedésünket és társas kapcsolatainkban való boldgulásunkat szolgálja, az önismeret, a múlt visszatérő helyzeteinek feloldása, a nagy előrelépések és tisztázások által.

Zentai Anna