2016. júniusi csillagüzenetek I.

Júniusi csillagüzenetek I.

image

A Nap, a Merkúr és a Vénusz ebben a hónapban vonul végig a Bika csillagzat szarván és a Nimród csillagképen. Az Istenek Útjára, a Tejútra lépnek a bolygók, így e hónapban a felemelkedés erejét működtetjük. Más időszakokhoz viszonyítva most még erőteljesebb a lehetőségünk, hogy képesek legyünk felülemelkedni a hétköznapi, emberi magatartáson és gondolkodáson. Nekünk ebben annyi a dolgunk, hogy lássuk ezt meg a hétköznapok során megélt élményekben, helyzetekben és tudatosan törekedjünk erre!
A Bika Tejúton nyugvó szarvai egy magasabb létminőségbe való emelkedést jelképeznek, ugyanakkor antennaként áramoltatják a felsőbb szférákból jövő információt. A Nap a Bika szarvai közül lép ki útja során, majd szép lassan Nimród fölé emelkedik. Itt történik (június 21-én 00:35-kor) a nyári napforduló, vagyis ekkor éri el a Nap a legmagasabb pontot, éves útja során. Nimród íjat tart kezében, mellyel a Bikára céloz – vagyis ezt a fény-erőt helyezi vissza a már elsötétült minőségekbe! Újra termékennyé és működővé, újra fényessé tesz. Ez a hónap tehát a belső önfelfényesítés ideje, a tudatos változásé és önlegyőzésé, ami a bennünk zajló, belső munkát, saját fejlődésünket jelenti.
Gondoljuk végig: június 20-án éjfélig emelkedik a Nap. Június 21-től már lefelé, az ösztönök alvilága felé kúszik, szépen lassan. Így tehát azokat a szertartásokat, amelyekkel felfényesíteni és emelni szeretnénk, érdemes június 20-án éjfélig elvégezni, különösen a Nap delelése előtt, amíg a Nap minden szempontból emelkedőben van!
ZenTaiAnna
Kép1: Stellarium