2016. június 25. – 26.

Június 25. szombat – 26. vasárnap
a teespring p com
 SZOMBATON jól tesszük, ha semmit nem tervezünk túl és nem agyalunk azon, hogy minek hogyan kellene zajlania – most jobb átadni magunkat az áramlásnak, ám ébernek lenni a lehetőségekre és ha itt az idő, tenni és cselekedni.
A Nap most halad el az Ikrek első lábfejénél – sarkánál, a Vénusz az Ikrek második lábának sarkánál, majd térdénél jár, így most különösen hangsúlyt kap életutunkon az, „hova lépünk”, hova tesszük be a lábunkat és merünk-e a sarkunkra állni, vállalni és követni a lelkünk hívását, kiállni érte akkor is, ha ellenerővel találkozunk azok részéről, akik a saját képükre akarnak formálni? Figyeljétek meg: az esetek többségében nem azért szólnak meg, mert rossz útra léptek, hanem azért, mert meg mertek tenni valami olyat, amit a másik nem és a fejlődéseteket látva nem könnyű szembenézni a másik oldalnak a saját gyengeségeivel. (Tovább görgetve a gondolatot, szem előtt tartandó az is, hogy társainkat ilyen esetben is segíteni, vagy békén hagyni illik.)
A Hold a Vízöntő csillagképben halad ma, az önzetlenség, a tisztulás, a szabadulás, az életerő megújulásának idejét éljük. VASÁRNAP álmaink idején is még a jövőt tisztázó üzenetek vannak jelen, majd napközben a Halak csillagkép első halacskájához ér a Hold, aki a múlt irányába úszik vissza – megjelennek a visszatérő minőségek, emlékek, személyek, még rendezni való emberi-karmikus munkák.
14 óra tájban egzakt a Jupiter és a Plútó bolygók energetizáló, feltüzelő, felemelkedésre serkentő fényszöge. A jegyek szintjén (lélek szintjén és időben) a Föld elem jelenik meg (Szűz és Bak), így a gyakorlatias, precíz, racionális oldalnak, tervezésnek és lassú építkezésnek ad teret ez az inspiráció. Csillagképi szinten pedig a Tűz elem jelenik meg (Oroszlán és Nyilas), a szellemi háttérben tehát lényegi megélésként a magasabb, égi rendeltetés és tudás lehozása, a feltétlen szeretet állapotában való létezés áll. Amíg a karma körén a félelmek meghaladásával küzdünk, kritikát és akadályokat tapasztalunk, addig e mögött valójában a szeretetben való együttműködés és ennek érdekében a tudás alkalmazása és a világosság elhozatala van jelen és segíti a folyamatot. Időközben tapasztalhatunk akár végletes megéléseket (egyik percben sírunk, másikban nevetünk), egészen addig, amíg át nem fordul bennünk valami – mélységes hitté és bizalommá, magasabb megértéssé, amelyben működve már nem szenvedünk, hanem szenvedélyesen követjük lelkünk hívását…
ZenTaiAnna
Kép: a teespring.com