2016. június 21.

Június 21. kedd

erdő

Amint az Égen, úgy a Földön is jelen van a lehetőség a magasabb szférákkal való kapcsolat felvételére, az információk áramoltatására, egyúttal a belső hangra, a belső hívásra való figyelemre, lelkünk szavának követésére. Ahogyan a magyar hagyományban is megjelenik a lovas- és a talpas íjász, úgy az égbolton is ott ragyog a Nyilas és a Nimród csillagkép, akik íjukkal és nyilukkal valójában az istenivel való kapcsolatfelvételt, a magasabb világok megcélzását, a fény közvetítését üzenik. A Merkúr most Nimród íjánál jár, a Hold pedig álmaink idején a Nyilas íjánál, majd a nap folyamán is e csillagképen vonul végig.
A Rák jegyében haladó Nap fő üzenete a Belső Lélekfény megtalálása, a Belső Hazatalálás, az „otthonteremtés”. A következő hónapban világosan megismerhetjük lelkünk működését, előtérbe kerül az otthon, a család, az anyaság, a gondoskodás és fontos, hogy megfelelően tudjuk működtetni a befogadás, a táplálás és az elengedés hármas misztériumát. A Nap mögött csillagképileg ugyanakkor még Nimród elengedő, az Istenek Útjára nyújtózó karjának csillagai ragyognak.
A déli órákban van ideje meditációnak, tisztulásnak, tisztázásnak, érzelmeknek. Este 18-22 óra között jupiteri oldalunk kap inspirációt (tudás, hit, bizalom, támogatás), 19 és 23 óra között pedig a Hold és a Plútó együttállása a lélek erejét regenerálja.
(Tanoncoknak: Hold-Plútó 21:17-kor)
ZenTaiAnna