2016. július 11.

Július 11. hétfő 

lynx2

 A megnyíló szeretet időszakába érkeztünk. A Vénusz elhagyta az Ikrek csillagképet és a Rák csillagai alatt jár. A Rák három ága közül az első a befogadás stációját jelképezi. Ez a befogadó, nyitott állapot jellemzi most lelkünket és szellemünket és ez sokféleképpen megjelenhet a mindennapokban. Először is, befogadó állapotban lenni nagyobb figyelmet, éberséget kíván – ebben segít a fent ragyogó Hiúz csillagkép ereje, aki az éberség, az éleslátás, a türelem, a szellemi képességek fejlesztésének szimbóluma. A titkok ismerete, megtudása, a dolgok mögé látás tartozik a Hiúz megéléseihez, erre pedig nagy szükség van azért is, hogy a látható, felszínes, gyakorlati szinteken megélt történéseket érdemben kezelni tudjuk. A befogadás állapotában sok külső hatás könnyebben ér el hozzánk – most tanuljuk azt, hogyan irányítsuk ezeket a helyzeteket. A kulcs itt is a Szív hívására való éber figyelem! Ideje tisztába jönni azzal, mivel is tud azonosulni a lelkünk, merre hív a szívünk, mi fogja táplálni és mi az, ami később csak hiányérzetet okozna számára. Most eldönthetjük, megnyílunk-e szívünk hívására, vagy nem. Eldönthetjük azt is, hogy amivel nem érzünk együtt, arra bátran mondhatunk nemet is.

A Nap már Castor csillagát közelíti (múlandó, halandó, változó minőségek). A Hold a Szűz csillagképben halad. Késő reggel – délelőtt halad el a Szűz szíve alatt (Auva csillag), ami a szívünk szerinti lépések idejét is jelenti, de a szívből jövő ölelések órái is ezek. Érdemes szem előtt tartani, hogy amint vetünk, úgy aratunk – és ez elsődlegesen a szívünk szerinti lépésekre vonatkozik!

Mindemellett és hangsúlyosan: a mai nap a tisztázó beszélgetések napja, lehetőséget ad a megkönnyebbülésre, a szabadság megteremtésére (érdemes most ennek érdekében önként bevállalni néhány áldozatot). A felszabadító, letisztulást hozó felismerések, megértések ideje is ez, figyeljünk azokra a gondolatokra, amelyek által most szabadabbnak érezhetjük magunkat!