2015. szeptember 14.-18.

Szeptember 14. hétfő – 18. péntek 

HÉTFŐ – A Hold a Szűz csillagképben jár, a lelki munkák, rendezgetések, helyretételek ideje van, elsősorban a múlton való, belső továbblépésen dolgozhatunk. A Nap ma elhalad az Oroszlán nemző része, a Denebola csillag alatt, így a termékenyítő, alkotó energiák kiáradása zajlik.
KEDD – A Hold már a jövő érdekében, a boldogságért, teljességért történő, belső-lelki munkákat segíti. A Nap a Szűz csillagképbe érkezik, így mától érezhetjük egyértelműen, hogy eljött a rendrakás és az aratás ideje! Eddigi élet-munkáink gyümölcseit szüretelni kezdjük, vonatkozik ez persze a kapcsolatainkra is. Megkezdődött a továbblépés a múlt minőségein, immár cselekvő formában is. Napközben a lelki beszélgetések, a jövőért szóló információk áramlásának ideje van. Érzelmek és érzékek napjait is éljük, a női-férfi megélések ma nem csak szép élményeket, de fontos felismeréseket is hozhatnak. Ha szeretnénk többet tenni kapcsolatunkért, akkor ma ráláthatunk arra, hogyan is változtassunk.
SZERDA – A Hold az Angyal csillagképbe érkezik, így most erőteljes, aktív, letisztultabb a kapcsolat az angyali birodalmakkal és segítőinkkel. Ha jól figyelünk önmagunkra, akkor érzékelhető egy erőteljes igény a belső tisztaságra, ennek érdekében ma változtatni tudunk.
CSÜTÖRTÖK – A Hold által az angyali energiák ma is jól érzékelhetők. A nap második felében aztán már a Mérleg csillagzat alá ér a Hold, így lelkünkben érzékelni kezdjük a tetteink/magatartásunk és a szeretet súlyát, illetve ezek egyensúlyi állapotát. Mint egy benső mérlegre, úgy kerül megmérettetés alá a lelkünk, először a múlt igazságait érzékeltetve.
09:32-kor egzakt, de napokon, heteken át érzékeljük a Jupiter és a Neptunusz égi szembenállását. A Szeretet Bölcsességének bolygója és az Unio Mystica, az egység és mély lelkiség planétája ma teljesen egymás felé fordulva kapcsolódik össze. Lelki szinteken a külső-belső rend megalkotása, a legmélyebb benső működéseink megismerése, a rendrakás általi bölcsülés és az egységre irányuló változások, korszakváltások idejét élhetjük meg. Amíg a folyamat beindul és lelkünk igazi mélységei felé vezet bennünket, addig több ízben megélhetjük azt, hogy egyik minőségből egy látszólag teljesen másba fordulunk át. Ám amint beáll az egyensúly, amint megértés születik bennünk és rábízzuk magunkat az áramlásra, az eleve meglévő égi gondviselésre, ezt a két energiát megtanulhatjuk egymás szolgálatába állítani. A szembenállások egyik nagy titka, hogy egyszerűen annak legyünk jelen, ami éppen történik, teljes szívvel és lélekkel. Amikor már a mélységes harmóniát, a rendet és megértést, elfogadást tapasztaljuk, beállt az egyensúly. Nagy segítőink ebben most az angyalok (bátran lehet kérni a segítségüket!) és a belső magabiztosság. Csillagképi üzenetként, szellemi szinteken a Jupiter részéről az Oroszlán, a Neptunéról a Vízöntő kiömlő vize jelenik meg. Egyik oldalon tehát a szeretettel való teremtés és uralás, a sors-uralás jelenik meg, másikon pedig a jövő tisztázása, a legmélyebb mélységekig!
Este (20:11-kor) a Merkúr is irányt vált, kozmikus haladást vesz fel a földi karmikus irány helyett. Mindez a Szűz csillagkép jövőbe lépő részénél történik, tehát a jövőnkért való lépések már elkezdődtek – ám nem tudnak még a maguk teljességében működni, valamit még el kell intéznünk ehhez. Érdekes, hogy a Merkúr éppen az előtt fordul meg, hogy az Ökörhajcsár angyali csillagai alá lépne – most visszatér a Bereniké Haja csillagkép alá és itt vonul még egy darabig. Ez a csillagzat az áldozat-áldás törvényét jeleníti meg, így az üzenet részben az, hogy szellemi szinteken, kapcsolatainkban, fontos és szeretetteljes áldozatokra vagyunk most képesek – ez szükséges még ahhoz, hogy október 9-től majd újra előre haladjunk a tettek mezején is.
PÉNTEK – A Hold a Mérleg csillagzat alatt jár, lelkünk az égi igazságosság mérlegére kerül, érezhetővé válik, mi a helyes. 11 óra után halad el a Hold a Mérleg közepén, ezek a kozmikus egyensúly megélésének órái, majd dél után már a jövő igazságai kerülnek megmérettetésre.
A Szaturnusz hajnali 04:59-kor a Skorpióból a Nyilas zodiákus jegyébe lép. Ezzel átkerül a Jupiter uralma alá, így a két bölcsességbolygó energiái összeadódnak. Mögötte a Kígyótartó kezének csillagai ragyognak, amint a Kígyó Fejét, a láthatatlan, szellemi erőket jelképező kígyót tartja. 
A változás zajlik, az új minőség előkészületei történnek. Ha tudom, mi az utam és járom, ha tudom, mi a jó irány, és teszem a dolgom, az már elég. A szellemi erők, a gondolatok kézben tartása és megfelelő irányítása segíti az elengedést, a változásokat, az alacsonyabb rezgésszintű dolgok levágását, hogy nemsokára egy új életminőségbe léphessünk.

 

Zentai Anna