2015. szeptember 07.

Szeptember 07. hétfő – A Hold lefelé tart a Tejútról, ilyenkor magas égi erőkkel töltekezve rendkívüli intuíciós képességekkel lát el. Az érzések, megérzések fokozottan működnek. A Rák jegyében járó Hold saját uralmi területén az érzések-érzékenység, hangulatiság idejét mutatja. Előtérbe kerül a család, az anyaság, az otthon szent területe – amely lehet külső és belső minőség is.
Napközben az Ikrek lábai alatt jár a Hold, így a különbözőségekről szerzett lelki tapasztalatok jelennek meg. Lélekben érezhetjük a polaritást, bármire is vonatkozzon most ez – ám azt is, hogy mindezek a felszínen lévő minőségek és eredendően ott rejlik mögöttük az Egység. Estére érzékelhető ez legjobban, amikor a Hold az Ikrek derekához, avagy köldökéhez ér – a mindent összetartó, eredendő egy, a szeretet energiája árad most. Ugyanekkor a Merkúr is elhalad a Szűzleány szívénél, az Auva csillagnál (ez az ölelések ideje). 

 A mai napon (9 és 13 óra között) ösztönzést kaphatunk arra, hogy minden félelemtől megtisztulva megleljük az egységet, a harmóniát és bízzunk az égi gondviselésben. Erős érzelmek, motiváló élmények érhetnek. Egész nap érvényes, de különösen délután, hogy érzékelésünk fokozódásával érdemes figyelni arra is, meddig tart a befogadás és hol húzzuk meg a határokat. Ha tudjuk, mivel azonos a lelkünk, kik is vagyunk valójában, akkor nem fogadjuk be azt, amivel nincs dolgunk. Délutáni-esti beszélgetéseinket ez megalapozza, ugyanakkor a kapcsolatok terén fejlődhetünk, munkáinkban arathatuk is. Már érezhető a 8-án, kedden kiteljesedő Mars-Uránusz fényszög is, amely most a felemelkedésre, súlyaink letételére, korlátok meghaladására, az eddigieknél másabb, felszabadító eszmék befogadására inspirál. A régi eszmékből kitörve, új utakat törhetünk tudatunk korlátait meghaladva, a fény felé emelkedve. Hétköznapi cselekvéseinkben szinte vibrálunk, gyorsan reagálunk és cselekszünk, erre érdemes odafigyelni.

Zentai Anna

heart hangulatjel