2015. szeptember 01. – 06.

Szeptember 01. kedd – 06. vasárnap
A Nap ezen a héten az Oroszlán csillagkép testén halad. A mitológiában Héraklész ölti magára az Oroszlán bőrét, amely sebezhetetlenné teszi – szimbolikus üzenet ez arra, hogy ha az Oroszlán által jelképezett feltétlen szeretet állapotában élünk, akkor valóban sebezhetetlenek vagyunk. Minden olyan sebzés, amelyet beengedünk, az addig működtetett elvárásaink eredménye.
A Hold a Kos jegyéből indítja a hetet. Kedd és szerda még az új kezdeteké, csütörtök az életre keltésé, a termékeny, stabilizáló erőké, az anyagban való biztossá tételé. Péntek délutántól vasárnapig pedig érzékelhetjük, milyen mások, milyen különbözőek vagyunk, mégis egyek – ez az Ikrek ideje, az érdeklődés, a megismerés, a tanulás és megértés időszaka. Pénteken (12 és 14 óra között) a Hold elhalad a Fiastyúk csillaghalmaz alatt, ez a hónap legtermékenyebb időszaka. Az energiák most összeadódnak és sokszorosan érvényesülnek, a termékenyítés és gyarapodás ideje van. Vasárnap pedig már a Tejúton jár a Hold, megnyílnak a dimenziók közti kapuk, érzékelésünk fokozódik.
A Merkúr hét közben még a Szűz csillagkép múltból elrugaszkodó részénél jár, így a múltban eddig működtetett dolgok, minőségek lerendezését segíti. Hét végére a Szűzleány testéhez ér – vasárnap együttáll a Vindemiatrix (fej helye), az Auva (szív) és a Carmenta (a Szűzlány öle) csillagokkal, így ezen a napon, ha ráhangolódunk a Merkúrra, beavatást kaphatunk abba, hol is találjuk az igaz, tiszta értékeket, szeretetet. A három csillag egy belső, szellemi folyamatot is mutat: valamitől elfordulunk, ami hamis fényt jelent, elkezdünk a szívünkre hallgatni, igazán bízni benn, és ez által megszülethet bennünk valami igazán fénnyel teli, tartalmas, igaz minőséget képviselő dolog.
A Vénusz kedden együttáll a Marssal, az Oroszlán csillagzat lehajló feje alatt, így az önmagunkra való rálátás, a férfi-nő viszonya, kapcsolata, most hangsúlyos megéléseket és felismeréseket hoz. A Vénusz vasárnap délelőtt direkt mozgásba vált, vagyis újra előre kezd haladni a karma körén – a hétköznapi, gyakorlati ügyeinkben is érzékelhető lehet a nőiség, a párkapcsolat, az érzékek, a harmóniateremtés és művészetek terén az előremozdulás.
A Mars a férfi minőséget tekintve még jó darabig az Oroszlán feje alatt halad, így a múltból való tanulás, a tiszta rálátás folyamatosan jelen van a férfi mintákkal, férfiakkal, bátorsággal, öntudatossággal, szexualitással, akaraterővel, új kezdetekkel kapcsolatban.

Kulcsszavak, napról napra:
Kedd – lélektisztítás és rendrakás egyszerre, szenvedélyes szerelem, szabadság, megértés.
Szerda – nyugalom, igazság, rend.
Csütörtök – változás, erő, kihívás, megvalósítás.
Péntek – biztosság, aratás.
Szombat – önlegyőzés, megértés, felismerés, teljes átlátás, újjászületés.
Vasárnap – béke, harmónia, lépés, bizalom.

Zentai Anna
Kép: Emily Balivet