2015. október 08.

Október 08. csütörtök – Az érzelmes Hold és az érzéki Vénusz ma egyesül az Oroszlán szíve, a Regulus csillag alatt (este 20 és 24 óra között történik ez, de a Vénusz már a Regulusnál jár). A Regulus a királyok és uralkodók csillaga – amely minőség minden egyes emberre vonatkozik, aki ura önmagának, ösztöneinek és ez által sorsa alakításának. Az Oroszlánban megjelenik minden, ami egy önirányító, sorsa felett uralkodó, emberhez méltó személyiség tulajdonsága. Az ilyen ember először is alázatos (az Oroszlán feje lefelé hajlik). Tisztelettel viseltetik társaival (és önnön magával is). Merít az ősök hagyatékából, a régi bölcsességekből, tiszteli őseit és felmenőit. Saját viselkedésére, tetteire rálátva tanul a múltjából és elsőként önmagában keresgél, nem másokra hárít (az Oroszlán feje a Napúton visszafelé, a múltba néz). Saját ösztöneinek működését megismerve, uralni tudja azokat (az Oroszlán lábaival a lent kígyózó Hydrán tapos). Alkotó, kreatív, teremtő erőit működteti, nem passzívan elvár másoktól, hanem olyan dolgokat teremt, amelyek a fényt és szeretet képviselik (az Oroszlán nemző részén csillagok születnek). Önmagát és társait feltételek és elvárások nélkül szereti és szeretettel táplálja (legfényesebb csillaga a szíve, a Regulus). Bármi is zajlik belül – az egyetlen, ami a külvilágban, a gyakorlati síkon megjelenik: a szeretet árasztása (a Regulus az egyetlen csillag, mely érintve van a Napút által)!

A Hold-Vénusz-Regulus együttállás idején a szeretet áramlása a női minőségen, az érzéseken keresztül működik. Attól függően, hogy ki milyen szinten van, sokféle megélés lehetséges: az otthon, a család, a szerelem és a kapcsolatok terén erős érzelmek, harmónia, béke és egyensúly megélése jöhet el. Átgondolhatjuk, hogy hol, milyen helyzetben érezzük rosszul magunkat és felfedezhetjük, hogy mindez nem lenne, ha valóban feltétlenül szeretnénk. Művészi és kreatív alkotásokban termékeny órák ezek. A szeretet-áramlás megélése varázslatos pillanatokat hozhat.

 

A Vénusz emellett ma este lép az évkörön a Szűz jegyébe, így mától eljön az ideje a női munkáknak, az érzelmi-kapcsolati minták rendezésének, párkapcsolataink helyretételének. A hétköznapi rutin munkákban termékenyebbek lehetünk, és vénuszi téren learathatjuk az eddigi munkáink eredményeit.

 

 Zentai Anna

 

Kép: Pinterest