2015. október 03. – 04.

Október 03. szombat – 04. vasárnap

 Ezen a hétvégén a szombat tűnik nyugalmasabbnak, mint a vasárnap, függetlenül attól, hogy elég eseménydús időket élünk. Hajnali álmaink és a reggeli órák sugallatokat, ötleteket, felismeréseket hoznak, főleg arról, hogyan teremthetjük meg szabadságunkat, vagy hogyan adhatunk szárnyat az érzéseknek. Most lehet előhívni az előző életekben már megszerzett tudást, képességeket is. Este pedig az érzelmi kapcsolatok, az otthon és a család harmóniájáról, békéjéről szólnak az üzenetek. Művészi munkához, de spirituális elinduláshoz is kitűnően alkalmasak a szombat esti órák. A spirituális elindulás mindenkire vonatkozik – most kifejezetten abban segítenek az égiek, hogy önmagunkkal foglalkozzunk, magunkban keresgéljünk és felismerjük az életünk alakulásában saját teremtő működésünket. Ideje elindulni befelé, a lélek, az érzések világa felé. A múlt tanításai is (főleg érzelmi szempontból) sokat segíthetnek.
A Nap a hétvégén a Szűzleány testén halad át, sorban érintve a Vindemiatrix, a Porrima (szombat este), és az Auva (hétfőre virradóan) csillagokat. A Vindemiatrix a Szűz feje helyén ragyogó fényes csillag, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy itt nem ésszel érdemes gondolkodnunk, hanem a szívünkkel és a belső ragyogást tudjuk most észrevenni. A Porrima (vagy Carmenta) a Szűz öle, a termékenység és születés szimbóluma is. Az Auva csillag hatósugarában pedig megsokszorozódott ereje van az Ölelés misztériumának. Egy öleléssel is csodálatos dolgokat tudunk átadni egymásnak.
A Hold eközben a Tejútra lép, így ismét nyílnak a dimenziók kapui, fokozódik az érzékelés és intenzívebbé válnak álmaink. Mögötte szombaton Nimród segít a változásban, önlegyőzésben, fényesedésben. Vasárnap pedig már az Ikrek lábai sugallják, hogy itt az ideje megtapasztalni, mennyire különbözőek – s mégis, egyek vagyunk. Egymásért, együtt küzdve, magasabb útra léphetünk.
Vasárnap a nap első felében visszatérő lehetőség érkezik a megértésre, az önkifejezésre, a múltban eddig működtetett dolgok elhagyására. Napközben már a férfi minőség, a férfi erő támogatott. Délután arra ösztönöznek az égiek, hogy felszínre hozzuk a lelkünk legmélyére rejtett minőségeket és megtisztítsuk belső világunkat, a jövő érdekében. Este új kezdetet teremthetünk, szívünkhöz ölelve azt is, aki látszólag (és csakis látszólag) más, mint mi magunk vagyunk. Az apai és anyai, de különösen az anyasággal-családdal kapcsolatos minták kutatása érdekes lehet.


Zentai Anna
Kép: asztrozofia.hu