2015. november 24.

November 24. kedd – A Vénusz az ősbizalom, az ősharmónia, a meghittség, az intimitás, a Mérleg jegyében a teljes egyensúly és belső béke megteremtését jelölő, belső energia égi mása. A most bennünk zajló, velünk történő, erőteljes megélések a harmonikus, meghitt állapot megteremtését segítik, kinek-kinek az egyéni útja szerint. Mindazt, ami a harmónia ellen van, ideje kitisztítani magunkból, vagy akár környezetünkből. Természetesen, ehhez először tudatosodnia kell bennünk, mik is ezek a dolgok.
A hétfőn befejezett munkáink után a kedd már valóban egy új kezdet ideje. Lelkileg-érzelmileg termékeny, a lélekben biztonságot igénylő-találó nap a mai. A Hold mögött a Kos csillagzat a kezdet áldozatára és annak áldásként való megtérülésére int.
A Nap ma megérkezik a Skorpió csillagképbe, így egyre fényesebben kezdi megvilágítani a mélyen bennünk működő világot. Egyre inkább érzékelhetővé válik az a hatalmas erő és mágikus varázsló-átalakító képesség, amely a birtokunkban van, Emberként, Isten Gyermekeként. A Nap felett a Kígyótartó keze a Kígyó Fejét tartja markában – vagyis saját szellemi erőink kézben tartását jelképezi. Ilyen időkben érdemes a leginkább figyelni arra, hogy gondolataink – amelyek teremtő energiával bírnak – hova irányuljanak és ne lehúzó, hanem felemelő érzéseket teremtsünk általuk!
A mai napon, különösen hajnali-reggeli álmaink és felismeréseink által, megértésre juthatunk és célzott erőhöz, a teljesség érdekében. A múltban eddig működtetett minőségek elhagyása és a valódi értékeinkre való figyelem most eleve adott, vagy könnyebben megy. A mai napból is sok erőt meríthetünk, hogy utunkat végigjárjuk.

Zentai Anna
Kép: Amanda Sage