2015. november 26.

November 26. csütörtök – A Nap most halad el a Skorpió csillagkép ollóját jelképező csillagai felett. Cselekvő Énünk az elengedés, a levágás, a lezárás állapotában van. Bármi, amit a szeretetről gondoltunk, mostanában sokat alakulhat, rájöhetünk akár arra is, hogy sokkal feltétlenebbül, önzetlenebbül, odaadóan és elfogadóbban kellene viseltetnünk társaink iránt.
A Nap, a Szaturnusz és a Merkúr hármasa halad jelenleg a Skorpió ollója felett, mindezzel szemben áll a Hold, a lelki oldalunk, amely e belső átalakuláshoz a lelki-érzelmi kiteljesedés igényét adja. A mai érdekesség, hogy a Hold a Bika Tejútra néző szemével, az Aldebaran csillaggal áll együtt, míg vele szemben a Merkúr (8 és 9 óra között) a Skorpió szívével, az Antares csillaggal! Figyeljük meg lelkünket a nap első felében – mi zajlik most bennünk? Miben, hogyan változunk? Lelki szemeink előtt megmutatkozik, hogyan érdemes élnünk, viselkednünk, cselekednünk, merre irányítsuk a kapcsolatainkat. Gondolati szinten és kommunikációinkat tekintve pedig a fel nem emelő minőségek elhagyása zajlik.
A mai napon (14:33-kor) egzakt a Szaturnusz és a Neptunusz bolygók kaput nyitó fényszöge. Mindez a nappali fényes órák számának csökkenésével együtt, erősen próbára tehet bennünket, hiszen épp az a lényege, hogy a nehézségek és küzdelmek ellenére is felfedezzük a Fényt, a Szeretet erejét, megerősödjünk hitünkben, önértékelésünkben és felvállaljuk a sors által ránk rótt (valójában saját magunk által vállalt) szerepeket, szeretet-munkákat.
 
ZenTaiAnna
Kép: Medusa Graphic Art