2015. november 11.

November 11. szerda – Sokan, sok helyen írunk arról, hogy a 11. szám energetikája milyen fontos időminőséget hoz el. Ezt én sem gondolom másként. Az egyes szám túlsúlya az önálló teremtést, az önerőből megtett lépéseket, szabad akaratból hozott döntéseket, a mesteri megoldásokat is adja. Idejét annak, hogy az egyéniség kibontakozhasson és annak is, hogy új dolgok, új minőségek induljanak el. Ez most egy erőteljes új kezdet, ehhez mérten az utóbbi időszak is erőteljes felkészülés, születési folyamat volt. Most, az újhold energiájával átszőve, elérkezünk a nullponthoz. 
Ez a pont nem csak a „semmit”, hanem a „mindent” is jelenti. Hiszen a Világ teremtése is eképp történt: a semmi, a végtelen űr a mindenség megteremtését, a “bármit” és a végtelen lehetőségeket hozza. Érdemes eddig a pontig, vagy ekkor kitisztítani a régi minőségeket, energetikai tisztítást végezni, elengedni, befejezni dolgokat.
A délelőtti órákban még a múlt történéseit érdemes megbeszélni, vagy önmagunkban megvizsgálni. A Nap és a Hold együttállása 18:48-kor teljesedik be, a Skorpió jegyében, a Mérleg csillagkép alatt. A Mérleg első serpenyőjéhez állnak közel ezen égitestek, de már egyre közeledve az egyensúlyt jelölő középrészig, így a múlt igazságainak, helyességének megmérettetését érzékelhetjük és azt is, hogyan hozhatjuk egyensúlyba kapcsolatainkat. Most újra átélhetjük-érezhetjük a múltat, megvilágosodhatnak előttünk ennek jegyében bármilyen emberi működések. Mérlegre téve szívünket, a külvilág és a társaink tükrében önmagunkról tanulunk. Az új időszak már az egyensúlyba segít bennünket, belső változásaink által. Mindaz, ahogyan most belül alakulunk, hamarosan a külső tükörben, a külvilágban is tükröződni fog.
Az újonnan elinduló korszak, mind egyéni szinten, mind a kapcsolatokban megnövekedett biztonságot, stabilitást, bizalmat jelent, sokak életében lehet spirituális elindulás is. A Mérleg Napkapuja kitárul előttünk, hogy a Tejút szalagjára léphessünk. A Teremtő mérlegére kerülve megmutatkoznak és megmérettetnek belső működéseink és ami nem méltó a Tejúttal való találkozásra, az a mélyen lent ragyogó Farkas martalékává válik.
A mostani újhold tehát a Mérleg Napkapuját nyitja meg, a fény-világosság (Nap) és az érzések (Hold) kulcsai által.


Z. A.