2015. november 01.

 November 01. vasárnap – Rák Hold idején nem csak érzékenységünk és intuíciónk növekszik, de kiemelt szerepet kap a belső templom, a belső szentély megtalálása, a lelki hazatérés. Ha tudom, ki vagyok igazán és mivel azonos a lelkem, akkor nem kell befogadjam azt, ami nem egyezik velem, vagy nem épít, hanem rombol. A mai napon rövid hatású, átmeneti, de erős élmények érhetik lelkünket, ideje van, hogy ezek által megerősítsük önértékelésünket, megéljük igaz szenvedélyeinket. Minden játék arra megy ki, hogy kitágítsuk tudatunk eddigi határait, teljesebben értsük meg a működését valaminek és letegyünk karmikus terheket, hogy szabaddá váljunk. A megoldás a tisztításban, szabadságban, kötések elvágásában, igaz vágyak megélésében van.

 A Mars után ma már a Vénusz is a Szűz csillagképbe lép és a múlt dolgaitól, magatartásformáitól való elrugaszkodás idejét hozza el. Nagy utakra indulhatunk, érzékek, érzelmek és szellemiség birodalmában.

 A Hold az Ikrek csillagkép alatt jár, így a különbözőségek megtapasztalása ismét aktuális. Az Ikrek a testvériség, az együtt, az egymással vállvetve üzenetét közvetíti. Mögötte az Egyszarvú ragyogja a legmagasabb szintű szeretet-egység állapotát. Hiszen minden, ami különböző, ami elválaszt – csak látszólagos. Ezen látszat mögött minden Egy. Ha ráhangolódunk kicsit erre az egységre, most könnyen érzékelhetjük. 

Zentai Anna