2015. november 12. – 13.

November 12. csütörtök – 13. péntek – A csütörtöki csendespihenő után, mintha péntekre sűrítették volna be az égiek jó néhány folyamat tetőpontját, vagy végkifejletét. Csütörtökön a Hold a Mérleg csillagképen vonul át, ekkor már a jövőt érintő igazságok válnak érezhetővé. Lelkünkben érzékelhetjük, mi a helyes a jövő szempontjából, merre érdemes vennünk az irányt. Estére a Skorpió és a Kígyótartó mágikus-misztikus átfedését éri el a Hold – eljött a beavatások, a változások (belső) ideje.

Ezen a napon a Mars bolygó a Mérleg jegyébe lép a Zodiákus körön (késő este). Az erőteljességét szelidíti, csillapítja, ám érzéki töltéssel telíti a Vénusz uralma. Akaratunk ettől fogva a párkapcsolatokra, emberi kapcsolatainkra, azok harmóniájára, a külvilággal való kapcsolatunkra és az igazságos helyzetekre, az egyensúlyi állapotra terelődik. Bár a Mars már a Mérleg jegyében jár, mögötte továbbra is a Szűz csillagkép ragyog. Belső munkák, rendezkedések ideje ez, most tanuljuk a „ki mint vet, úgy arat” törvényszerűségeit.

Pénteken csillagászati értelemben fontos naphoz érkezünk. A Nap elhalad a Mérleg csillagzat közepe alatt, amely által a teljes kozmikus egyensúly állapota válik érzékelhetővé. Cselekedeteink is ezen állapot megteremtését, vagy megélését tükrözhetik. A Hold a Világ egyik tartóoszlopát jelentő Antares csillaggal áll együtt (a kora déli órákban), ez a legmélyebb érzéseket, érzelmeket mozdítja meg bennünk és egyben mélységekbe ható lelki átalakulást, amely a szeretet jegyében történik. A Vénusz elhalad a Szűz első térde, a Zaniah csillag alatt, így a múlt rendezésében, illetve az új elindulásban is fontos állomáshoz érünk. Ha merünk hajlékonyak lenni, fordulni, akár térdet hajtva, alázattal tovább haladni, akkor az égiek áldásaiban fogunk részesülni hamarosan. 

A mai napon több támogató erő segít, hogy felismerjünk fontos működéseket (magunkban, vagy magunk körül), egyben ezek tudatában bölcsüljünk, megerősödjön bizalmunk és a jövőbe vetett hitünk. Érzelmi kapcsolatok most válnak stabilabbá, ugyanakkor összeér bennünk mindaz, amit megértettünk a hétköznapi és a magasabb szintű működéseket illetően.

Z. A.

Kép: admiringthefeminineform.tumblr.com