2015. március 02.

Március 02. hétfő – A Hold az Oroszlán jegyében halad tovább, így a világosság, a rálátás, a napos oldal, a cselekvés, a tetterő kerül előtérbe. A Szaturnusszal és a Marssal ma egy nagy háromszöget alkot az égen, Tűz-jegyekben, ami a szellemiség kiszabadítását teszi lehetővé. A Tűz elem célja ugyanis az anyag, a matéria korlátaiból kiszabadítani az eszmeiséget, elégetni, átminősíteni a régi eszméket újakká, magasabbakká, közelebb emelni az isteni minőséghez.
A Hold a lelkiség, a Szaturnusz a lényegi értékekre mutat rá, a Mars pedig a kezdő, indító és emelő erő, a nyílt szeretet princípiuma. Így e tüzes hármas lelkes, inspiráló megéléseit éljük. Tűzbe jöhet a lelkünk, az érzéseink, a belső működésekre való rálátás, az önismeret jelenik meg, emellett az igazság is megmutatkozhat, lassan, lépésről lépésre, erősödhetünk hitünkben, illetve mindez arra késztet, hogy új dolgokba kezdjünk, bátran és lendületesen, olyan dolgokba, amelyekre már régről hozott vágyat érzünk. Ehhez ma rá tudunk látni arra, milyen korlátozó gondolatokból érdemes kilépnünk és el tudjuk engedni a visszatartó minőségeket.
A csillagképi háttérbe nézve (Hold a Rákban, Szaturnusz a Skorpió és Kígyótartó csillagképek alatt, Mars a Halakban), elmondható, hogy ideje tudatosítani, miben vagyunk otthon, miben talál haza a lelkünk, ennek érdekében, ami nem tartozik hozzánk, azt elengedhetjük.

Március 17-én lesz újra (és utoljára) egzakt a sorsemelő Plútó és a karmikus korlátoktól felszabadító Uránusz teremtő fényszöge. Ezt az energiát is érezhetjük folyamatosan, egyre erősebben. E napokban a Vénusz és a vele együttálló Mars is betársul kapcsolódásukba, sőt, a kalandjáték tetőfokán is itt maradnak, így a női-férfi minőségek ebben az utolsó felvonásban erősen érintve vannak. Most alakul át minden, amit eddig a párkapcsolatokról, Nőiségről, Férfiakról és teremtő energiáinkról gondoltunk. Ebben a folyamatban szintén jelentős szerep jut a Jupiternek, aki a Plútóval tanító, vizsgáztató, ez által eredményt hozó kapcsolatban, az Uránusz-Mars-Vénusszal pedig emelő aspektusban áll. Ő segíti és teljesíti ki ezt a folyamatot. Most, ebben a hónapban van ideje annak, hogy merjünk igazán nagyot változtatni eddigi nézeteinken, magatartásunkon! Hiszen az életünk is ettől változik. Bármire is vágyunk, ha változást akarunk, azt önmagunkban kell először véghez vinnünk! Az élet most meghozza elénk azokat a késztetéseket, élményeket, amelyek rámutatnak, merre érdemes nyitnunk, tovább mennünk! Lássuk meg, hogy ami nagy érzéseket vált ki bennünk, azzal van dolgunk, az segíthet előre! A Jupiter adja ehhez az önmagunkra való tiszta rálátást, a szeretet sugárzásának óriási igényét, az elengedés lehetőségét. Itt az ideje, hogy felismerjük, mely kötelékektől érdemes most szabadulnunk, hol nem vágtuk még le magunkról a köldökzsinórt, miben nem vagyunk még önállóak, mitől-kitől függünk! Az engedés, az elengedés, a levágás most óriási belső szabadságélményt hozhat, az életünk most tud szintet emelkedni, ha merünk nyitni a megszokottnál másabb nézetekre, ha merjük a szívünket követni, önállóan gondolkodni és cselekedni! Itt az ideje a karmikusan eddig magunkkal cipelt súlyok letételének, a szerelem, a szeretet, az igaz és tiszta vágyak felszabadításának, meghaladva minden régi önkorlátozó eszmét! A merészebbek kereshetik azokat a dolgokat, amik kifejezetten ellenkezést vagy kellemetlenséget váltanak ki – ezekre érdemes figyelmet fordítani, mert a megoldás kulcsát adhatják kezünkbe.
Mindezen folyamat eredménye egy megemelkedett rezgésszint/életszínvonal/életminőség, amelyben már használjuk a saját teremtő képességeinket, éljük a szeretetet, szabadon, tisztán, terhektől mentesebben létezünk.


Zentai Anna
Kép: azték Nap