2015. március 31.

Március 31. kedd – Fényesedős-tavaszodós ízekkel búcsúzik a március. Hajnalban a Merkúr már a tavaszias, tüzes Kos jegyébe lép. A reggeli órákban a Hold lassan elúszik a Regulus csillag előtt, amelyen keresztül a feltétlen szeretet áramlását, áradását élhetjük meg. Az önmagunkban megélt, meglátott tanulságokból a gyakorlati szintre, a kapcsolatokba, csak a feltétlen, elvárások nélküli, meleget adó szeretetet érdemes kivinni.
Álmaink üzenetében főleg, de reggel is érzékelhető a Nap és a leszálló Holdcsomópont együttállása. A Holdcsomópontok a Nap és a Hold útkereszteződéseit jelölő pontok, ez a bensőnkben érzékelhető válaszutat, választási lehetőséget, és/vagy felismeréseket üzen. Itt és most mély, belső ébredések történhetnek, a belső működésekre koncentrálunk, világosság, napfény gyúl a mélységekben. Szabad akaratunk szerint döntés nyílhat utat választani, a már megélt tapasztalatok alapján. Ideje eldönteni: feltétlenül szeretünk, vagy nem? Új, magasabb minőségben folytatjuk utunkat? Új kezdetek elé nézünk? A háttérben az Unio Mysticát, Minden Egységet szimbolizáló Halak csillagkép és a Cet ragyog, előbbinek is a visszaúszó halat tartó fonala. Milyen lehúzó kötelékeket tudunk most elvágni, hogy felemelkedjünk? Mi zajlik bennünk, ami melegséget, világosságot, fényt csempész a szívünkbe, hogy el tudjuk engedni a régi sérelmeket? Sokszor a jó dolgok előtt nehéz megnyílni, ám ezt most gőzerővel segítik az égiek.
Délután a Vénuszt követve a Mars is a Bika jegyébe érkezik. Így az érzékeket, élvezeteket tekintve mindkét érzékiség-bolygó együtt gazdagítja az életteliséget, testi-anyagi megéléseket jelképező Bikát. Minden erőnkkel, akaratunkkal azon dolgozhatunk, hogy biztonságot teremtsünk, gyarapítsuk és élővé tegyük a már elindult, elkezdődött dolgainkat.


Zentai Anna