2015. március 24.

Máricius 24. kedd – A mai nap fő célja, hogy még termékenyebbé, alkotóbbá váljunk, hogy éljünk a teremtő, létrehozó képességeinkkel! Ideje abbahagyni a nyafogást és nekiállni tenni azért, hogy meg legyenek oldva aktuális helyzetek és elégedettség legyen.
A Hold ma a Bika csillagkép alatt jár, ami a termékeny energiáinkat jeleníti meg. Mindenki termékeny valamiben – érdemes most elgondolkodni azon, hogy én miben vagyok termékeny? Mi az, amit létrehozni, megalkotni számomra öröm? Mi az, amihez képességem van? Más oldalról nézve: mi az az élethelyzet, amit szeretnék megvalósítani, mit kell tennem ehhez? Tudni érdemes, hogy a teremtő erők már rendelkezésünkre állnak, csak élnünk kell velük!
Azért is fontos a termékeny erőink működtetése, mert a biztonság, anyagi szinten is, ebből ered. Amíg rabszolgamunkát végzünk, vagy engedjük kisajátítani magunkat bárki másnak, nem élve az eleve bennünk lévő képességekkel, tehetségekkel, addig hiába is várjuk az anyagi gyarapodást és biztonságot.
Másik olvasatban, a lelki stabilitás ideje ismét hangsúlyos. Ezt sosem vesztettük el, egyszerűen tudnunk kell róla, megtalálni magunkban, ha esetleg kicsit mélyebbre nyomtuk. Ide tartoznak azok a helyzetek is, amikor valamiben döntést kellene hoznunk, ám még vacilálunk. Várjuk azt, hogy biztos eredmény legyen, de hiába várunk, mert a kulcs valójában a mi kezünkben – pontosabban szólva a tudatunkban van! Ha van két út, és nem döntök, az is egy döntés. Amíg fenntartom magamnak mindkét utat, addig mindkét irányba nyitott a lehetőség. Amikor döntöttem az egyik mellett, a másik eltűnik és a vállalt út kitisztul. Tehát ÉN determinálom magam, nem pedig külső erők rángatnak dróton ide-oda.
Vissza a keddhez.. A Hold ma elhalad a Fiastyúk csillaghalmaz alatt, 13 és 16 óra között, így ez kiemelten termékeny időszak, a szó minden egyes értelmében. Estig elér a Bika feje, a Hyádok csillaghalmaz alá, ami már szellemi termékenységet mutat.
Emellett ma reggel egzakt a Vénusz és a Neptunusz szextil fényszöge, ami a szintézisalkotáshoz köthető. Egyik oldalon érzelmi-párkapcsolati-női-művészi-testi élvezeteket érintő meglátások és tapasztalatok, másikon igen mély lelki-spirituális tapasztalatok érhetnek be és tisztulhatnak le bennünk. Felismeréseink által már tudható, merre van az előre, mi oldja meg, vagy segíti a helyzetet. Már az álmok üzenetében is érzékelhetőek ezek az energiák. Nem csoda, ha most kissé mámorosak vagyunk szerelemtől, alkotástól, ha bőségesen kapjuk az égi ihletet, sugallatokat. Mély lelki harmónia, ráérzékelés, múltbeli titkok tisztázása mind aktuális.

Zentai Anna