2015. március 13.

Március 13. péntek – Pénteken az információk, üzenetek szállítását jelképező Merkúr a Halak jegyébe lép az évkörön. A csillagos égen továbbra is a Vízöntő csillagai alatt halad, így a Tisztító Angyal szabadságról szóló üzenetei az információkon, a kommunikáción keresztül folyamatosan érezhetők. A halak Merkúr lelki szinteken azonban mélyebb vizekre tereli érdeklődésünket és a beszélgetésekbe is a mélyebb érzelmi töltést viszi. Ideje megismerni, megérteni a mély lelki-spirituális működéseket, beszélni érzéseinkről, kimondani a legmélyebb titkokat is. Mostantól bárki számára elérhetővé válhat a képi gondolkodás, a gondolatok érzékeltetése. Alacsonyabb szinten működtetve vehetjük észre, hogy elködösítjük, elsumákoljuk, hamisítjuk az információkat és úgy tudjuk elmosni a szavakat, hogy a másik észre sem veszi, hogy eltereljük az igazságtól. Persze, ennek is megvan az eredménye, tehát érdemes jól átgondolni, melyik utat választjuk. Annál is inkább, mert a tisztázás és őszinteség olyan lehetőségeket rejt magában, amit később esetleg sírva könyörgünk vissza.
Az álmainkat, most is, érdemes megjegyezni, elemezgetni. Magunkban, ha lehet, segítség nélkül, nehogy bárki kívülálló eltereljen lényegi, egyéni üzenetektől. 
A Hold szépen lépked fel a Tejútra, a nap második felében már az isteni erők közvetítőjévé válik, megnyitja a beavatás kapuit, a magasabb dimenziók érzékelését, a gyógyító képességek intenzívebb áramlását. Most halad el a Skorpió fullánkja alatt, így a lelkiség számára ma jön el a végső elengedés lehetősége olyan dolgoknak, ami kevésbé fényes és szeretetteljes. Plusz lehetőség ez is a családi karmák feloldására. Tudjuk, ugye, hogy amit mi magunk nem oldunk meg, azt a gyermekeink öröklik és viszik tovább? Márpedig nem mindegy, milyen mintákból építkeznek. Ha azt látják, hogy felvállaljuk önmagunkat és érzéseinket, őszinték vagyunk és kiállunk magasabb minőségekért, akkor ők is könnyen meg fogják ezt tenni a későbbiekben. Hiszen mindannyiunknak ez a dolga.
A karmatisztítás, a múlt lezárása, a tisztázás, a sorsfelvállalás, az önértékelés és a minőségi szintemelkedés lehetősége folyamatosan fennáll. Csak önmagunkba kell néznünk, hogyan jutottunk idáig és eldönteni, mivé akarunk válni.

Zentai Anna