2015. március 18.-19.

Március 18. szerda – 19. csütörtök – Szerdán a Hold délre a Halak jegyébe lép, így a délelőtt lelki szinteken még a tisztítás és szabadság jegyében telik, déltől pedig megkezdődik az az időszak, amelynek során összegezhetjük az eddig megtett utat, élményeket és lezárhatunk egy sorskarikát, készülve már az új kezdetekre. Csillagképileg a Hold ugyanakkor mindkét napon át a Vízöntő csillagai alatt halad, a szerda még a múlt tisztázását, a múltból eddig cipelt terhek letételét üzeni, a csütörtök pedig már a jövőért való szabadulásban segít.
Az intellektust, információk áramlását, kommunikációt jelképező Merkúr most ér a Vízöntő jövőbe ömlő hullámai alá, így észrevehetjük, hogy megkezdődnek a jövőről folytatott eszmecserék, a jövőről szőtt gondolatok, sugallatok ideje jön el. Ilyen időkben tisztázódik az is, kinek mi az elképzelése, mit és hogyan szeretnénk majd tenni, megélni, a jövőben.
A Vénusz (női minőség, termékenység, harmónia, párkapcsolatok) a Cet és az Eridanus csillagképek alatt halad. A Cet Mira csillagával szerdán áll együtt. A Cet miatt érezhetjük, hogy érzelmi szinten az elvonulás ideje van, az emberi kapcsolatokról hozott-megalkotott mintáink most változnak, erősödnek, átalakulnak. Ez együtt járhat egy csendesebb időszakkal is az érzelmek terén, ám belül valójában sok minden zajlik, érik. Csütörtökön az Eridanus csillagzat Angetenar csillagával áll együtt a Vénusz, ez a misztikus folyó legnagyobb kanyarulatánál van. Érzelmi szinten, nőiségben tehát ez az időszak hozza a legnagyobb fordulatokat az év során. A változások zajlanak, történnek. Hamarosan láthatóvá válnak.
Zentai Anna