2015. március 16.-17.

Március 16. hétfő – 17. kedd

 A HÉTFŐI nap kihívásai kis lépésekben tartogatnak eredményes fejlődési lehetőségeket. Érzelmi-női vonalon az érzések és belső értékek felvállalása dominál, érdemes épp azoknak a feladatoknak nekimenni, amiktől ódzkodunk. Ha van még bennünk magyarázkodás, hogy mit miért ne tegyünk, amit pedig szeretnénk, akkor ezen a viselkedésen is érdemes felülemelkedni. A múltból hozott rögzüléseket – melyeket társadalmi és családi beidegződésekből vettünk át – fel tudjuk ismerni és le tudjuk tenni. 11 óra után a Hold már a Vízöntő jegyébe lép, így lelki szinten itt az ideje megszabadulni eddig képzelt korlátoktól, fellélegezni, tisztítani és szárnyalni engedni az érzéseket.
Hétfőn kiemelt szerepet kap a koncentráció, az összpontosítás és az időrend, a kellő időben és módon kimondani, megbeszélni, ami éppen fontos. Észrevehetjük azokat a kommunikációs helyzeteket és sorsfeladatokat, amelyeket nem véletlenül produkálnak az égiek, szinte belesegítenek adott helyzetekbe, hogy tapasztalhassunk, beérhessünk. Ha van még olyan dolog, amit illő tisztáznunk valakivel, akkor ez a nap kifejezetten alkalmas a tisztázó beszélgetésekre, a legmélyebb információk átadására is.
A hétfő esti elalvás előtt már kérhetjük segítőink, angyalaink segítségét, a keddre virradó álmaink megjegyzéséhez és megértéséhez.
KEDDEN hajnalban egzakt ugyanis az Uránusz és a Plútó fénykapuja, amelyen átlépve egy magasabb létminőségben találhatjuk magunkat. Dimenziók között nyit kaput e két megváltó erőket mozgató planéta, ám ide csak az léphet be, aki eddig letette az eddig elvégzett karmikus munkák már szükségtelen kellékeit és hajlandó gyökeresen átalakulni. Most minden eddiginél nagyobb a lehetőség, hogy elengedjük régi szellemi-gondolati korlátainkat, befogadjuk az eddig másnak ítélt, újszerű eszméket, visszahívjuk igaz vágyainkat és tegyünk ezek megvalósulásáért. Csak nézzünk körül az életünkben és lássuk meg, hol van szükség radikális átalakításra! Nem, ezt nem a sorstól kell várni. Az idő itt van – de csak az „idő” van itt. Tenni nekünk, magunknak kell a változásért és ne legyen kérdés az, hogy ez jót hoz. Minden épp ezért történik.
A Vénusz késő délelőtt a Kosból a Bika jegyébe lép, ahol saját birodalmában utazik, így ereje mostantól tisztán és könnyedén nyilvánul meg. A fizikai-anyagi-testi élvezetek idejét kezdjük élni, az érzelmi kapcsolatokban eljön a biztonság megélésének ideje – mindezt tapasztalhatjuk a hétköznapi szinteken. Ha azonban egy kicsit jobban megvizsgáljuk a dolgokat, akkor érzékelhetjük, hogy óriási ajándékot kapunk ezzel az időszakkal, ami az egész életünk megteremtéséhez, alkotó erőink kihasználásához szükséges. A termékenységünket, létrehozó erőinket jelképező bolygó a saját jegyében ugyanis az év legtermékenyebb időszaka! Itt az ideje tehát, hogy igazán nekikezdjünk az alkotásnak, anyagba öntsük, megvalósítsuk gondolatainkat, vágyainkat, elképzeléseinket! A testet öltés ideje jött el. Az égbolton ugyanakkor a Vénusz már elhagyja a Halak csillagképét, de még nem ér a Kosba. Kedden áll együtt az Al Rischa csillaggal, az összegzés csillagával, amely a Halak alfa csillaga. Ez a nap az érzelmi számvetés ideje. Érdemes összegezni az eddig megtett utat, hiszen erre építve folytathatjuk tovább azt, ez alapján indíthatunk el új és magasabb sorskört hamarosan. A Vénusz mögött a Kemence csillagkép a lehúzó, terméketlen energiák kiégetését, az Ingaóra pedig az egyensúlyt szimbolizálja: épp annyi időt érdemes eltölteni a külső- és belső, anyagi és spirituális világban is, egyikben sem többet, vagy kevesebbet.
A Hold üzenete e napra, hogy ideje felvállalnunk eddig halogatott munkáinkat és sorsszerű küldetéseinket – ki mit érez épp időszerűnek – ez által már beindulnak a tisztító folyamatok, melyek által fellélegzünk, megkönnyebbülhetünk. Nagy ötletek, új kezdetek is születhetnek e napon.


Zentai Anna