2015. május 08.

Május 08. péntek – A Hold ma már lefelé tart a Tejútról a Nyilas csillagai alatt, így leszállítja a magasabb erőket, tudást, gyógyító erőt és intuitív érzékeléseket. Napközben, különösen a déli órákban, érdemes figyelni a bevillanó sugallatokat, érzeteket, megérzéseket. A bak Hold által a mai napi sorsfeladatunk, hogy megtaláljuk az otthont, ami elsősorban belső minőség, vagyis lelki hazatalálást jelent. De a felszínen is, az otthonnal, családdal, anyasággal kapcsolatos, sorsszerű munkák jelenhetnek meg. Ma különösen rá tudunk érezni arra, minek van ideje, érzékelni tudjuk az apró részleteket, érzelmekben a céltudatosság és megbízhatóság jellemez. Mindehhez kapcsolódik most a jövő tisztázása, a mélyebb érzések, érzelmek felszabadítása. Lélekben összeállhat a kép az eljövendőről. Álmaink és a realitás ma kellemesen kapcsolódnak, rájöhetünk, hogyan tudunk megvalósítani elképzeléseket, mi kell a jövőbeni érvényesülésünkhöz.
A nap második felében, főleg késő este, jóval intenzívebb lehet a lelkünk. Kicsivel éjfél előtt egy, a lelki teret regeneráló, magasabb dimenzióba emelő erő éri el tetőpontját. Az érzésvilág, az érzelmek megújulása, akár gyógyulása is jelen lehet. Felfedezhetjük saját alvilágunkat (mély ösztönvilág), ahol óriási erőt tapasztalhatunk. Ezzel az erővel emelhetünk a sorsunkon. A lélek, az érzések-érzelmek hatalmával találkozhatunk. Mindezt a folyamatot segíti az elengedő, feltétlen szeretet, a leválás és a leválasztás.
Van úgy, hogy sokáig állunk valaki mellett, mert azt érezzük, segítenünk kell, hogy talpon maradjon. Ám idővel eljuthatunk oda, hogy felismerjük: amíg támaszt nyújtunk neki, addig nem lesz képes megállni a saját lábán. El kell, hogy engedjük, így fog tudni erőssé válni. Ha látjuk, hogy nehéz helyzetbe kerül, akkor is – sőt, akkor igazán! Hiszen, ha nem tanul, sosem fog „tudni” és ha nem küzd, sosem lesz győztes.
Bármilyen helyzetről is van szó – a kényszertől gyakran óvakodunk, pedig a kényszer hoz legtöbbször olyan kihívásokat, amelyek által igazán fejlődünk és sikereket érünk el. A kellemetlen dolgokat távol tartani nem visz előre. Ezekkel szembenézni – valós lépés a karmikus úton.


Zentai Anna