2015. május 04.

Május 04. hétfő – A mai nap álmai, a hajnali-reggeli órák megélései hozzák el a hittel, örömmel való, bölcs engedés megvalósulását és ennek jegyében a tisztább, szabadabb létezés felé vesszük az irányt. Ha van olyan dolog, kapcsolat, alacsony szintű magatartásforma, rossz szokás, az újtól és jobbtól visszatartó minőség, vagy bármi, amit szeretnénk elengedni, akkor érdemes korán kelni és egy erre vonatkozó meditációra időt szentelni úgy, hogy annak legmélyebb pontja 6 óra tájban (¾ 6 és 06:05 között) legyen.
Bármi, ami a mai napon próbát jelent számunkra, arról szól, hogy egyszerre megtaláljuk és elérjük a külső, anyagi, és a belső, lelki biztonságérzetet. Megoldása pedig a szeretettel való, bölcs engedés, illetve elengedés. Segíti a folyamatot a szeretet sugárzása, adása, és a múltból való tanulás, valamint a mélyebb, eddig rejtett érzések, élmények tisztázása is.
A Hold a Skorpió jegyében és a Mérleg csillagképben jár – e csillagkép szimbolizálja az isteni igazságosságot, az égi akarat mindenek felett való működését. Ha ráhangolódunk erre az üzenetre, érzékelhetjük, hogy nincs más történés a Földön, csakis az, amit a Teremtő megenged. Érezhetjük, hogy az igazság a szívben, belül rejtőzik és egyre jobban megmutatkozik, hogy nem az anyagban, hanem belső megélésekben találjuk a boldog megérkezés élményét.


Zentai Anna