2015. május 19.

Május 19. kedd – A felszínen látott különbözőségek megismerése elhozza most a legmélyebb működések megértését, letisztulását is. Érdemes nyitottnak lenni bármire, ami elénk kerül és megismerni azt, kérdezni, ha valamit nem értünk és amikor már teljes előttünk a kép, akkor alkotni véleményt. A beszélgetéseket, szóváltásokat tekintve, a bátorság most is nagy erény, hiszen könnyű beszélni a felszínes, hétköznapi dolgokról, de nehezebb arról, ami igazán fontos, ami igazán mélyen él a szívünkben. Márpedig most ez hoz fejlődést, előrelépést.
Ideje van a legmélyebb tisztázásoknak, akár önmagunkkal, akár kapcsolatainkban. Hivatalos ügyeket tekintve, a legapróbb részleteket is érdemes áttekinteni, megbeszélni, minden kis kérdést feltenni, hogy biztosan rendben végződjenek a dolgaink. Ha olyan helyzetbe kerülünk, ami kellemetlen a számunkra és kihívást jelent, ne meneküljünk el és merjünk őszinték lenni! Ez meghozza a várt eredményeket, akár még többet is.
Mai álmaink során olyan üzeneteket, képeket kaphatunk, amelyek megmutatják, merre, milyen irányba érdemes kormányozni életünket. Előre mutatnak, akár egy lehetséges jövőképet is elénk tárhatnak. Napközben érdemes a szavainkba a lélek, az érzések erejét ültetni, akárkivel kerülünk kapcsolatba, ide is, oda is hinteni az érzésekből. A mai nap a Hold a Bika és a Nimród (Orion) csillagképek alatt halad, ez ad alkalmat arra is, hogy ha találunk magunkban lehúzó érzést, szokást, akkor ezt felismerve változtassunk.
A Merkúr látszólagos fordulása a gyermekekkel kapcsolatosan, a gyermeki minőség megélésében is érzékelhető. Visszatérhetnek élmények, érzések, gondolatok, feladatok a gyermekekkel és az önkifejezéssel kapcsolatban. Akik gyermekre várnak, e napokban sok belső akadályt feloldhatnak annak érdekében, hogy a gyermekáldás megérkezzen. A jövő tisztázása zajlik.
Folyamatosan zajlik az igazságok tisztázása, a magasabb összefüggések még tágabb megértése, tudásunk kitágítása – ezekben a napokban a tájékozódás, az információszerzés bármely fajtája segíti e folyamatot. Kapcsolatainkat is egyre bölcsebben kezelhetjük, ha megértjük a másik oldalt, megismerjük a másik fél gondolatait, megéléseit, működését is.

Lassan közeledik a Vénusz és a Plútó bolygók szembenállása, vagyis a női minőséggel, az érzékekkel, a harmóniára irányuló teremtő erőinkkel a regeneráló, sorsemelő erőink kapcsolódnak. E kettő egymással való kiteljesedésének igénye fokozódik, a rák Vénusz érzelmessége, finomsága, a bak Plútó céltudatos erőteljessége egyszerre jelenik meg. Nagy lehet az igény a szép, harmonikus, békés otthonra, családi kapcsolatokra és a vágyak megélésére, ehhez viszont meg kell tennünk, hogy meghaladjuk eddigi megítéléseinket, önkorlátozó magatartásunkat, felvállaljuk igazi önvalónkat, vagy egyszerűen csak türelmesen, kitartóan, lassan, lépésről lépésre vinni végig nagy terveinket. Segíti mindezt az elengedés, a rálátás, az elfogadás, az égi és földi működések ismerete. Amit már megtanultunk elviekben, azokból a dolgokból az égiek most levizsgáztatnak. Vajon tényleg képes vagyok megérteni és elfogadni a másikat olyannak, amilyen? Képes vagyok rálátni önmagamra és tanulni? Képes vagyok kivárni az átalakulásokat? Ahhoz, hogy igazán meghitt, szép otthont teremtsünk, talán nem kis változások kellenek, de megéri kivárni az eredményt. Ahhoz,hogy kiteljesedjünk, talán nem a külső szépségre, hanem egy sokkal meghittebb belső minőségre van szükség.

Zentai Anna