2015. május 27.

Május 27. szerda – Égi-földi csodák napja ez a mai is. Álmaink már érzékeltetik, mi segíti előre érzelmi-szerelmi életünket. A Vénusz ma halad el az Ikrek csillagkép egyik feje alatt, Castor csillagát érintve, így ráérzékelünk a múlandó minőségekre.
A Nap ma ér a Hyádok csillaghalmaz fölé, a Bika csillagképben. Ez a Bika feje, a mitológiában Atlasz titán öt lánya elevenedik meg benne. A Bika termékenyítő erőket ad, feje pedig már a szellemiséget képviseli, így érdemes most meggondolni: milyen gondolatoknak adunk életet? A Nap által fényes, világos, szeretetteljes minőségekkel való termékenyítés zajlik. Egyre inkább előre láthatunk, egy fényes, szebb jövőbe, ha engedjük ezen energiák áramlását és az általuk megjelenő képek érkezését!
A Hold a Szűz csillagkép alatt, annak ellépő, elinduló részénél jár, így a mai nap szól arról is, hogy el tudunk lépni, rugaszkodni az eddig működtetett dolgoktól, neki tudunk indulni nyitott szívvel a nagyvilágnak, a kalandoknak. A külső-belső rendrakás, a lelkünkön való munka ugyanúgy aktuális.
A mai napon egzakt a hátráló Merkúr és az előre törő Mars együttállása, a Bika szeme, az Aldebaran csillag alatt, ami a Világunk egyik tartóoszlopa is! Általa látjuk meg a magasabb, isteni minőségeket, így az előrelátás, a jövőbe tekintés napjait éljük és általában véve, mostanában tudjuk látni-érezni, hogyan is működhet az életünk, hogyan működhetnek kapcsolataink, még magasabb minőségben, illetve mi a helyes irány. Biztonságot ad, hogy tisztán látjuk, mi szerint érdemes élni, mit érdemes követni.
A Mars ereje él most szavainkban, kifejezésmódunkban. Használjuk ezt arra, hogy nyíltak, egyenesek, őszinték, erőt adóak vagyunk, szeretetünket is egyértelműen ki tudjuk fejezni! Nagy energiák mozgósodnak most arra, hogy megismerjük és megértsük a másik oldalt is, a különböző nézeteket, helyzeteket és az eddig mélyre temetett, még lehúzó minőségeket felszínre hozva megtisztítsuk, feloldjuk.


Zentai Anna