2015. május 28.-29.

Május 28. csütörtök – 29. péntek – Ebben a pár napban a beszélgetések és a megismerés által olyan mély dolgok tisztázódnak le, amik már jó ideje láthatatlanok lehettek. Most azonban teljes megvilágításban láthatjuk, összeállhat a kép előttünk és ez által könnyebben, tudatosabban kezelhetjük életünket, kapcsolatainkat, még több szeretettel.
A Hold a Mérleg jegyében halad most, így előtérbe kerülnek a párkapcsolatok, emberi kapcsolódások, társulások, az igazságos egyensúly és a szemnek kellemes élmények. Mint mindig, most is érdemes elgondolkodni azon, hogy minden, ami „kint” van, az egész külvilág és a kapcsolataink is önmagunk tükröződése. Ha pedig ezzel tisztában vagyunk, akkor nem a másikat akarjuk megváltoztatni, hanem magunkban találunk változásra érett minőségeket, amiket helyretéve, átalakítva, azt tapasztaljuk majd, hogy a tükörben, azaz kint is változnak a dolgok. Sokat tanulhatunk most erről, felfedezhetjük, hogyan tükröz bennünket a világ, vagy a társunk.
A hét vége felé közelítve, egyre nagyobb erővel jelenhetnek meg olyan élmények, amikor valami nagyon mélyen hat ránk (akár egy szó, mondat, gesztus) és az eddig rejtett mélységekből olyat hoz felszínre, amit szívesebben temetnénk inkább el. Ám ez nem ajánlatos. Amíg öntudatlanul működtetünk valamit, az úgy tudja irányítani az életünket, hogy észre sem vesszük – de amint szembenéztünk vele és irányítás alá vontuk, már a kezünkben a gyeplő. Örüljünk annak, ha előbukkannak az eddig rejtet működések, hiszen ezzel eljön a letisztulás, a feloldás ideje! Itt is érvényes, hogy a társaink csak a bennünk élő minőségek tükrei. Vehetjük segítségnek is, hogy rámutatnak dolgokra és így dolgozhatunk magunkon, ami egyértelműen egy könnyebb, szabadabb, élhetőbb létezéshez vezet.
Csütörtökön, főleg estefelé erős inspirációk, késztetések érkeznek. Kellemes beszélgetős perceket tölthetünk el párunkkal, vagy társaságban, előre mutató gondolatokat kaphatunk. Pénteken álmaink a minőségi átalakulást segítik. Figyeljünk arra, hogy ne mossuk el a szavakat, legyünk teljesen világosak és érthetők, ugyanakkor most érzékelhetjük kitűnően a szavak, mozdulatok mögötti, valós tartalmat is. A teljes őszinteséghez csak bátorság kell, önbizalom, az eredmény pedig átütő, felszabadító lehet. A jelenleg zajló szintemelő folyamatokban, amelyek a nőiességet, érzelmi kapcsolatokat és alkotó erők kihasználását, igaz vágyaink megélését érintik, a pénteki nap fontos lesz. Elindulhat valami új, nagyot léphetünk előre, kézzel fogható eredményt érhetünk el a fejlődésben. Pénteken késő estére csodás csillagfény-áradatban lehet részünk: a Hold eléri a Spica csillagot, megnyitva ezzel a kaput az Angyali Birodalmak felé, a Vénusz pedig az Ikrek csillagzat Pollux csillagával áll együtt, a halhatatlan, örök értékű minőségek megélését hozva el! A Merkúr-Mars együttállás továbbra is az Aldebaran csillag alatt jár, amely lámpásként világítja meg az előre vivő, ég felé emelő, hazavezető utat! A Mars pénteken éri el az égi íjász-vadász, Nimród első csillagait, az égi íjat, amely itt szellemi fegyverként is megjelenik. A férfi minőség újra-fényesítése megkezdődik.


Zentai Anna
Kép: Youngsung Kim