2015. május 23.-24.

Május 23. szombat – 24. vasárnap – Különleges folyamatok zajlanak már most is és a hétvégén ez folytatódik, de e napok nagy része azért a pihenésre is lehetőséget ad – a tetőzések inkább hétfőre várhatók. Maga a folyamat, amelyben vagyunk, egy felszabadító áramlattá alakul. A Plútó és az Uránusz közötti teremtő erő a Vénusszal kiegészülve egy háromszöget hoz létre, melynek csúcsára az Uránusz kerül, a tisztító, tudattágító erők bolygója. Újat, frisset, szabadabb minőségeket hív mos életünkbe. Feszült helyzetekben az eddigieknél nyitottabb, másabb nézetek beengedése, a terhek letétele hoz megoldást. A tisztulás, tisztázás, egyébként is jelen van, akár egy beszélgetés, akár valaminek a megértése által.
A Hold az Oroszlán jegyében vonul a hétvégén, így a lelkünk uralása válik fontossá. Szombaton a Rák csillagkép alatt a Belső Otthon megtalálásáról szól. A nap során tapasztalhatjuk a teremtő hármasságot: a befogadás-táplálás-elengedés egymás után megjelenő folyamatát, megélését. Első ízben a fogadás, a megnyílás jelenik meg. Lehet kérdéses is, mit fogadjunk a lelkünkbe és mit nem lenne jó befogadnunk? Ezt a megtartó, éltető erő követi, majd nap végére az elengedés fázisa jön.
Vasárnap már az Oroszlán csillagkép alatt jár a Hold, az önmagunkra való, tiszta rálátást segíti. Ráébredhetünk arra, mit érdemes elengedni magunkból, min érdemes változtatni.
A vasárnap emellett olyan varázserőket és érzékelőket mozgat meg, amire ritkán adódik lehetőségünk. Most az is rá tud érzékelni a mögöttes működtető erőkre és igazi érzésekre, aki alapvetően nem rendelkezik erős intuícióval. Érezni lehet a szavak, gesztusok, tettek mögötti valós helyzeteket, állapotokat. Meditációra, távolba érzékelésre is alkalmas ez az időszak. Különleges spirituális élmények, érzékelések áradata is lehetséges.


Zentai Anna