2015. május 16.-17.

Május 16. szombat – 17. vasárnap

 Lassanként érezhető már a levegőben a nyár lüktetése, a fényesedés, a virágzás ideje. A Nap a Bika minőségétől átitatva, idejét üzeni a termékeny cselekvéseknek, eddig sokat rágott gondolatok, tervek, vágyak megvalósításának. A hétvégén a Hold is a Bika földies jegyében jár, így az anyagi-földi jólétnek, élvezeteknek tudunk hódolni. Ilyen időkben szívesen foglalkozunk a földdel, a növényekkel, lelünk örömöt virágainkban, de a biztonság megteremtésének igénye is eluralkodhat rajtunk, akár érzelmi, akár anyagi értelemben. Egy dolog állandó: hogy az anyagban, a kézzel fogható dolgokat tekintve minden változik, csak a lélek, a belső tartalom örök. Itt találhatjuk meg az igazi stabilitást. A hétvége kedvez új dolgok elindításának is, de ennek előfeltétele, hogy az eddigi tapasztalatokat már összegeztük.
Szombaton este egzakt, de már érezhető a Vénusz és a Neptunusz bolygók felemelő, érzéseket serkentő, művészileg is megihlető kapcsolódása. Érzékek és mély érzések, harmónia és a feloldódás vágya kapcsolódnak össze. A Neptun által a jövő érdekében történő, mély, belső letisztulások, tisztázások ideje zajlik most is. A Vénusz az Ikrek csillagkép lábfejénél, egészen pontosan a sarkánál üzeni, hogy most tudunk igazán a sarkunkra állni és megfordulni, ha kell, olyan minőségek, dolgok felé, amik már nem múlandóak, hanem igazán szép, hosszú távú értékeket képviselnek. Női önbecsülésünket is segíti megerősíteni ez a helyzet. A jövő érdekében mély lelki és tudati tisztító áramlatok mossák végig az eddig rejtett zugainkat, a lelki-érzelmi harmónia válik megélhetővé. Mind párkapcsolatban, mind családi kapcsolatokban, az egységesülés, eggyé válás felé emelkedhetünk.
Vasárnap tartsuk szem előtt az „okos enged, szamár szenved” mantrát és lássuk be, sosem az győz, aki birtokolni akar, kapaszkodik és erőlködik, hanem mindig az, aki elenged. A jelen idők áldozatai is áldássá válnak, hiszen eszerint működik a Természet. Ezen a napon is érhetnek lelkesítő örömök, akadályokon átsegítő, tanító élmények. Egyre inkább megjelenhet bennünk a szenvedélyesség, az érzékiség és a hétköznapok megélései által megtanulhatjuk, hogy nem elfojtásra, hanem igaz vágyaink megélésére születtünk.
Hétfőn hajnalban már újhold – a Nap és a Hold együttállása egy új ciklus kezdetét, megújulást, a termékeny és stabilizáló erők aktiválását hozza el.


Zentai Anna