2015. május 25.

 Május 25. hétfő

 Eljött az ideje, hogy felszabadítsuk magunkat azon kötések alól, amik csupán képzelt terheink. Lehet az egy eszme, egy megítélés, egy magatartásforma, bármi. A mostanában zajló élmények többek között, ide is vezetnek.

A Hold ma az Oroszlán csillagkép alatt vonul és elhalad a Regulus csillag alatt, ami az Oroszlán sugárzó szeretetet árasztó szíve. Próbáljatok ráérzékelni a nap folyamán, mikor érzitek ezt az áradó szeretet-erőt, azt az állapotot, amikor teljesen önzetlenül, elvárások és feltételek nélkül képesek vagytok szeretni! Az Oroszlán dolga, hogy uralkodása idején szeretettel táplálja a körülötte élő társait.
A Mars lassan eléri a Bika csillagkép szemét, a Tejútra néző Aldebaran csillagot, melynek fényében megláthatjuk, mi jelent magasabb minőségben való létezést, cselekvést, állapotot. Mindezt most a férfi minőségen keresztül tapasztalhatjuk. Intenzív előre mutató, hazavezető élmények, üzenetek várnak a hét első felében. A beszélgetéseken, a megértésen is óriási a hangsúly, ez által igen mély működések, mély élmények tisztázhatók le. Ha van olyan dolog, amiről úgy érezzük, hogy nagyon mélyen él bennünk, hogy kellemetlen elmondani, hogy félünk, de mégis fontos a másik elé tárni, akkor itt az idő. Felszabadító és megértést hozó lehet az eredmény, épp ez által érünk el valamit.
A Vénusz most halad el az Ikrek szíve alatt – a különbözőségeken túli, igaz szeretet-egységben való létezésünkre érezhetünk rá. Érdemes végiggondolni: vajon van-e olyan társunk, akivel kapcsolatban ellenszenvet, indulatot érzünk, akinek működését nem értjük, elítéljük? Esetleg a párunk/családtagunk működését kellene elfogadnunk és megértenünk? Vagy egy általános eszmét/viselkedésformát, ami egyre több helyzetben tolakodik elénk? E napok lényegi tanítása, hogy ezt megtehetjük.
Ideje van, hogy kilépjünk az egó bűvköréből, hogy önmagunkat mélyebben megismerve megtisztítsuk a lelkünket, letegyük a kiteljesedésünket terhelő súlyokat, szabaddá váltsuk önmagunkat, hogy megerősítsük a biztonságérzetünket, stabilitásunkat.

Zentai Anna