2015. május 09.-10.

Május 09. szombat – 10. vasárnap 

 

 Ezen a hétvégén több dolgot tudunk megvalósítani, ha bátran állunk a (belső) próbák elé: megérthetjük a „másik oldal”, a másik fél működését, kimondhatjuk a legmélyebb tisztázandó dolgokat, érzéseket és gondolatokat, merhetünk szembenézni azzal, ami először kellemetlen, azután pedig, ha igazán őszintébe váltottunk, oldódást hoz. Ki eddig önmagát áltatta valamiben, annak újabb lehetőség adatik a felismerésre. Aki mélyebb titkokat akar tisztázni, annak pedig ezek megbeszélésére. Minden egyes olyan lépés, amikor nekimegyünk egy félelemből szőtt határnak és átlépjük azt, feloldást és erősödést hoz.

Ha önmagunkban vagy környezetünkben azt tapasztalnánk, hogy félreértés adódott, nem baj. Ebben a formában is meg kell élni valamit és aztán okulni belőle.

Szombaton a Nyilas csillagkép alatt jár a Hold, lefelé száll a Tejútról, így lehozza nekünk az ott felvett isteni erőket, tudást és már ennek a magasabb tudásnak a kiárasztására, átadására van lehetőség. Ilyenkor érezzük, hogy szeretnénk menni, egyre távolabb és távolabb vinni, szórni a fényt. Ez rendben is van, amíg a gyökereinket is őrizzük.

A Vénusz szombatra már az Ikrek csillagkép alatt jár, amelynek lábai a Tejúton ragyognak, így a magasabb minőségekbe való fellépés ideje van a női minőség, az érzékek és kapcsolatok világában.

 

Vasárnap a Hold már a Bak csillagai alá ér (a Zodiákuson a Vízöntőbe, így a lélek szintjén fogékonnyá válunk minden új, különleges megélésre). A Bak által tudatosíthatjuk sorsfeladatainkat, nemes küldetéseinket, amelyek közelebb visznek kiteljesedésünkhöz, vagy egyenesen megélhetjük általuk azt. A Bak feje is a Tejútra néz, akárcsak a Bika szeme, ahova ma érkezik meg a Merkúr – most áll együtt az Aldebaran csillaggal, így ezen a napon (és e körüli időszakban is) belső szemeink előtt pontosan megláthatjuk, mi jelenti a magasabb szintű működést jelenlegi helyzetünkben, kapcsolatainkban. Ráérezhetünk arra, merre érdemes venni az irányt, mi vár ránk a jövőben. Ha eddig nem tudtunk dönteni arról, merre menjünk, hogyan viselkedjünk, vagy valamiben nem a megfelelő módon működtünk, akkor most láthatóvá-tudhatóvá válhat, mi az a lehetőség, ami által közelebb kerülhetünk az istenihez. Inspirációkat kaphatunk a jövőhöz, estére pedig az előrelátásunk a múlt tisztázásával párosul.

 

Zentai Anna