2015. június 02.

Június 02. kedd – A lélek gyógyulásának napja a mai. A Hold a Nyilas tüzes jegyében járva az idealista, igazságokra érzékeny oldalunkat hozza előtérbe. Mögötte a Skorpió csillagkép üzeni, hogy ideje a mélyebb igazság és szeret felé fordulnunk, leépítve az egót erősítő dolgokat; a Kígyótartó pedig gyógyító erőkkel halmoz el és energiáink kézben tartására, önálló működtetésére hívja fel a figyelmet. Hétköznapi megéléseink során a Kígyótartó időszakába érve válik fontossá az, hogy tudatosítsuk: nem dróton rángatott, külső erők által befolyásolt bábok vagyunk, hanem önálló, szabad akarattal és teremtő erővel rendelkező, kozmikus lények, akik maguk döntenek sorsuk felől. 
A gyógyulás ma minden szinten fontos lehetőség és megélés lehet. Az egész-ség helyreállítása, a test és lélek egyensúlyba hozása aktuális. Különösen a lelkünket gyógyíthatjuk, ezért érdemes megfigyelni, milyen érzéseket, élményeket hoz fel belőle a mai nap! Ma is időszerű a jövő tisztázása és az eddig mélyre rejtett, elködösített dolgokkal való szembenézés és feloldás. Hogy mi az igazság, az egyértelműen érezhető, és nem tanult minőség!
Késő délután telihold, vagyis a Nap és a Hold szembenállása történik meg. Lelkünk működésének teljes egészére ráláthatunk, ráérezve a magasabb működésekre és tisztán látva az egyszerű, földi szinteket is. Tanulunk, mégpedig a különbözőségek által. Többek között azt is, hogy attól, hogy két dolog egymással látszólag ellentétes, mégis együtt tud működni és épp így tudja kiegészíteni egymást. 
Az égbolton a telihold idején a Nap a Bika csillagkép szarvaihoz lépett, így az isteni minőségbe emelő, szellemi erőket már működtetjük. A lelkünkben eleve érződő igazságok és a külvilág, a társaink felé világosan közvetített gondolatok között egyensúlyozhatunk – a feloldó erő az, ha a legmélyebb lelki-tudati működéseket megértjük, ha kimondjuk azt is, ami először kellemetlen, vagy érzéseink szerint túl mélyre hat, ha teljes, mélységes őszinteségre törekszünk és ha a Minden Egy szellemében viselkedünk! A telihold által beindított beszélgetések, megértések és belső stabilizáló erők a legmélyebb lelki-tudati rétegekben zajló felszabadító letisztulást segíti megvalósulni!

Zentai Anna