2015. július 18.-19.

Július 18. szombat – 19. vasárnap – A Szeretet Mindenek előtt

Ezen a hétvégén érdemes jól figyelni a bensőnkre, hangolódni az idő minőségére, meditálni vagy bármilyen formában javítani kapcsolatainkon. A Hold, a Jupiter és a Vénusz együttállása az Oroszlán szívénél, a királyok és uralkodók csillagánál, a Regulusnál történik meg, amely a Feltétlen Szeretet fényét ragyogja ránk!
A Szeretet önzetlen, elvárások nélküli, feltétlenül történő áramoltatása és működtetése most van leginkább előtérben. Mindent áthatnak a Szeretet energiái. Minden formában és értelemben kapjon hangsúlyt a szeretet! (Egyébként is ez a mindent éltető erő, ez a legfontosabb az életünkben…) A szeretet adása, fogadása, a szeretni tudás, a szeretettel való elfogadás, megbocsátás, elengedés, mind főszerepet játszik most az események sodrában. 
Az Oroszlán a szeretettel való táplálás szimbóluma – az Oroszlán minőséggel bíró emberek dolga, hogy szeretettel táplálják, éltessék, emeljék a körülöttük lévőket, de az is, hogy önmagukat is tudják szeretni. A szív jelképezi ennek a szeretetnek az adását, sugárzását, áramlását – ha a szívünkkel van baj, akkor azt a kérdést érdemes megválaszolni önmagunknak, hol akadályozzuk a szeretet feltétlen áramlását, hol érdemes utat nyitni a feltétlen szeretetnek? Vajon szeretettel élem az életem, szeretettel végzem a dolgom? Ahol a szeretettől eltérő működést tapasztalunk, ott érdemes helyretenni a dolgokat.
A Nap már az Ikrek fejénél jár, így teljesen megérthetjük a különböző, látszólag eltérő minőségeket, működéseket. A Merkúr által a tisztázó beszélgetések és szellemi letisztulások ideje is ez a hétvége. A Hold az Oroszlán csillagkép alatt szombaton a kiterjedő érzelmek és szeretet megélését, az igazságokra való ráérzékelést, a megbocsátás és bölcs elfogadás üzeneteit hozza. Vasárnap kora hajnalban (02:50) áll együtt a Vénusszal, így álmaink üzenetein keresztül is ők súgnak. A lelki és családi béke, harmónia, szeretet, elégedettség megéléséről kaphatunk képi vagy érzésbeni üzeneteket. Ebbe az irányba segítenek, erről mesélnek most az égiek. De mesélhetnek arról is, hogyan tegyük helyre, hogyan rendezzük a magunkban működtetett párkapcsolati mintákat és érzelmi kapcsolatainkat.
A Vénusz a Szűz jegyébe lép, így ennek most kiemelten ideje jön. A női minőség működését (férfinak és nőnek is egyaránt fontos ez), a párkapcsolatainkat, érzéki világunkat mostantól van ideje rendezni, megjavítani, rendbetenni. Munkánk most minden, ami vénuszi – művészetek, szépség, béke, egyensúly és harmónia megteremtése. 
Zentai Anna