2015. július 20.

Július 20. hétfő – A szeretet erőivel feltöltekezve vágunk neki a hétnek és már ma érezhető, hogy elindulnak a változások. A Nap ma elhagyja az Ikrek csillagképet és a Rák alá ér, annak első ágához, ami a befogadó, megnyíló szeretet megélését üzeni. Az elmúlt időszakban megtapasztalhattuk a különböző, poláris, egymást kiteljesítő minőségeket, most pedig ideje, hogy eldöntsük, hogy ezek után mit fogadunk be életünkbe, lelkünkbe, tudatunkba – és mit nem. A szeretettel való megnyílás bármely más értelemben és téren is az élményeink fontos része lehet mától.
A Merkúr ugyanakkor ma áll együtt az Ikrek fejének Pollux csillagával, aki a halhatatlan, időtálló értékek fényét ragyogja ránk. Szellemi, kommunikációs téren ezt érzékeljük.
A Hold a Szűz jegyében precíz, pontos, aprólékos, rendszerező, gyakorlatias oldalunkat helyezi előtérbe, ideje lehet rendrakásnak (lélekben és gyakorlatban), adatolásnak, papírmunkáknak, javításoknak. Mögötte az Oroszlán csillagkép ragyog, a feltétlen szeretet így továbbra is hangsúlyos.
Végül, de nem utolsó sorban, ne feledjük, hogy tágabb időminőség szerint, kiemelt idejét éljük a belső, lelki stabilitás fejlesztésének, megtalálásának. Ez eleve mindenkiben megvan, abban is, aki mélyre nyomta el magában – utóbbi esetben a felszínre hozás, a tudatosítás a fontos. Napi megerősítésként javaslom, bármely helyzetben, a „biztos vagyok” mantra kántálását. Akár tükörbe nézve is. Hiszen sokféle út áll előttünk, de a lélek, a belső hang mutatja, melyik az igazi, amely a beteljesüléshez vezet.


Zentai Anna