2015. július 07.-08.

Július 07. kedd – 08. szerda – Ebben a két napban, a múltból visszatérő, még rendezetlen, megoldatlan munkáink, illetve megvalósítatlan vágyaink felé érdemes fordulni és tenni ezek beteljesítéséért. A kedd még a felkészülés állapotát sugallja, az érzékelés és megértés idejével. 

 Szerdán már kicsit eseménydúsabb, szellemileg több fényes felfedezést tartogató napnak nézhetünk elébe. A Mars együttáll az Ikrek csillaglábának sarkával, így eleve megvan bennünk az erő, az akarat, hogy egy magasabb életminőség felé lépjünk, vagy a sarkunkra állva kiálljunk azért, amit a magunkénak érzünk. A Merkúr ma áll együtt Nimród Tejutat tartó vállával, a Betelgeuse csillaggal, így szellemi-kommunikációs síkokon most van ideje felvállalni azokat a nemes küldetéseket, amelyeket szívünkben már régóta érzünk és akár hangot is adni ennek a vállalásnak. Ez bármi lehet, ami épp aktuális az életünkben, ami éppen most jólesik. Mivel sokunkban zajlik most ez a folyamat, így érdemes másokkal is megértőnek lenni, hiszen előfordulhat, hogy a saját szemszögünkből érthetetlen válaszokat, akár elutasításokat, vagy igeneket kapunk társainktól – ez teljesen rendjén van, most érik be mindannyiunkban, hogy merre érdemes menni és mit érdemes határozottan megtenni. Az is lehet, hogy valaminek a nem megcselekvését választjuk, de az is, hogy most vállaljuk fel azt, amit igazán szeretünk, legyen az tevékenység, vagy élethelyzet. Gondoljunk arra, hogy mindenkinek megvan a maga egyéni útja, és hogy mi az, az a szívébe van bekódolva. Ez pedig azt jelenti, hogy bizony, mi magunk, akik rajta kívül állunk, nem érezzük ezt. Ezt csak a másik ember érzi, ez mindenki számára egyéni út, egyéni küldetés, érzések által kijelölve.

 A Merkúr szerdán este a Rák jegyébe lép, így az információáramlásban egy érzékenyebb, érzelmesebb, lelkizősebb, nosztalgikusabb, múltat boncolgatósabb, intuitívabb működés lép életbe.A kommunikációs feladatok a családba és az anyai szerepekre helyeződnek.

 A Mars és a Neptunusz lelket tüzesítő, emelkedésre késztető aspektusa is szerdán, késő este lesz egzakt. Megjelenik majd éppen abban, ami igen mélyen, erősen, lángra lobbantva, motiválva érinti meg a lelkünket. A Mars oldaláról a háttérben ott az Ikrek, a polaritás, a különbözőségek megtapasztalásának üzenete, a poláris erők egymás szolgálatába állítása. A Neptun oldaláról pedig a Vízöntő csillagai ragyognak a háttérben, vagyis a tisztulás-tisztítás, a lélek mélyéről felszabadítható és feloldható minőségek lépnek működésbe. Önlegyőzés és egó-áldozat, bátorság és lezárások, őszinte szeretet és mély érzékelések ideje ez.

 Zentai Anna