2015. július 01.-02.-03.

Július 01.-02.-03. – Szerdától péntekig

SZERDÁN tetőződik Aphrodité és Zeusz, vagyis a szépséges-érzéki Vénusz és a bölcs-tanító Jupiter egyesülése. Hátterükben az Oroszlán csillagzat lehajló, múltba visszatekintő feje látható, vagyis ideje van – akár kellemes, élvezetes, örömteli élmények által – magunkba nézni és szembesülni az igazságokkal. Párkapcsolati működésekre most tisztán ráláthatunk, emberi kapcsolatainkban a szeretet, az elfogadás, a feltétlenség, a megbocsátás, a nyitottság talán könnyebben megy, mint bármikor. Párkapcsolatok fejlődésének és törvényesítésének is eljött az ideje.
Most olyan felfedezésekre eszmélhetünk, amelyek szabadsággal, megkönnyebbüléssel töltenek el. Ha nehéz is bevallani magunknak, mi az igazság, mégis felszabadító hatású mindez. Ha pedig örömteli és könnyű, akkor annál inkább tágulnak lehetőségeink határai!
Késő este érdemes meditálni, hiszen a lelkünk mélyén rejlő világ feltárul, fényt kap és rengeteg energiát. Megvilágosodhatnak mélységes titkok, eddig rejtett működések. Inspirációt kapunk, amely a lelkünk mélyéig hatol, tisztításra és szabadságra serkent. A Nap az Ikrek csillagkép sarkánál jár (Alhena csillag), így ideje lehet, hogy kiálljunk magunkért, vagyis szó szerint a sarkunkra álljunk és tegyünk a kiteljesedésért.
A Hold egész nap a Tejúton vándorol, érdemes figyelni álmainkat, érzéseinket, hiszen most igen aktívak és beavató üzeneteket hoznak!
CSÜTÖRTÖKÖN már a Bak jegyében és a Nyilas csillagkép alatt jár a Hold, így az égiekkel való kapcsolatfelvétel és a tudás árasztásának napja jön. Hajnalban (04:21) teljesedik ki a telihold, ami szintén világossággal borítja be lelkünk eddig sötét oldalát, és láthatóvá válik bennünk, ami eddig rejtve volt. Ugyanezzel a szeretet-fénnyel moshatjuk át e lelki tartalmakat.
Délben a Hold és a Plútó együttállása szenvedélyességgel telíti lelkünket (10 és 14 óra között), maximalizmussal, kitartó céltudatossággal fűszerez. Önmagunk, igazi érzéseink és énünk felvállalása is átütő élmény lehet.
Ez a nap, és különösen az este, a szellemi-gondolati letisztulásról, tisztázó beszélgetésekről, felszabadító megértésről szól. Érdemes figyelni a sugallatokat, gondolatokat, mert úgy cikázhatnak, mint a villám, hirtelen felismeréseket, ötleteket, újító eszméket hozhatnak és ez sokat ad a jövőre nézve.
PÉNTEKEN, immár a jövőt építő tudás birtokában, nekiállhatunk lényegi feladatainknak, eddig halogatott (gyakorlati, vagy emberi) munkáinknak. A Hold a Bakból a Vízöntő jegyébe lép, így sorsunk felvállalását a tisztulás, és határaink megismerését azok meghaladása követi.

Zentai Anna

Kép: Ines Honfi