2015. január 06.

Január 06. kedd – Mai álmaink segítenek megérteni a lélekben érzékelhető különbözőségeket, kettősségeket, és azt, hogy valójában minden oldal ugyanannak az egynek az oldala.
Minden ember különböző és ez így van rendjén, hiszen az a mérhetetlen intelligencia, amit Istennek is nevezhetünk, milliárdféleképp tud megnyilvánulni. Minden egyes gyermekében más és más utat választ a tapasztaláshoz. Átmeneti problémának mondható, ha egyik fénygyermek elítéli testvérét azért, mert ő bármiben is más, mint ő maga, vagy akarattal próbálja őt más hitre, gondolkodásra téríteni. Tök’felesleges. Az útnak különbözőnek kell lennie, a cél meg amúgy is egy.
A Hold napközben a Rák csillagkép első ágánál jár, a szeretettel való, ám éber megnyílás, befogadás jelképénél. Az éberség (fent a Hiúz csillagkép jelöli) itt azért is fontos, mert szem előtt kell tartanunk, mi a jó a lelkünknek, minek mi lesz a következménye, mit érdemes egyáltalán magunkba fogadni. A befogadás lehetőségénél tehát gyakorlati szinten lehetőségeket is kapunk: fogadunk-e, vagy nem fogadunk el valamit? A döntés egyéni, önálló és szívből jövő kell legyen.
Ez a nap alkalmas arra, hogy meglássuk, mi is zajlik a lelkünkben és átvegyük az irányítást, megszűrve a kívülről jövő hatásokat. Alkalmas arra is, hogy eleresszük a feltételeket és elvárásokat, helyette megtanuljunk önzetlenül adni, nem várni még visszajelzést sem, mert az adás nem az egónk fitogtatásáról szól.
Érzelmi működések tisztulnak, lelki-érzelmi helyzetek tisztázódnak. Figyeljünk arra, hogy sem ne akarjunk felülkerekedni társainkon, sem ne hagyjuk, hogy más kerekedjen felül rajtunk! A megértés és a gondolkodás messzebb visz.
Most láthatjuk azt is, hogy letettük-e a terheket, tisztítottunk-e akkor, amikor itt volt az ideje? Az is lehet, hogy a jelen idő hozza el a tanulását annak, mikor cselekedjünk és mikor tisztogassunk. Segítőként itt vannak a tapasztalatok, az idősebbek, a megbízhatóság, hűség és kitartás, a magasabb működések megértése, a látható hétköznapi szinten túl. Legfőképpen pedig az, hogy képesek vagyunk ráérezni arra, mikor minek van ideje! Ezt a ráérzékelést érdemes követni és beáll az egyensúly.


Zentai Anna