2015. január 23.

Január 23. péntek – Bármilyen tanítás, okulás, önszembesülés lényege és célja végső soron az életöröm, a szeretet, a kiteljesedés. Ha eljutottunk abba az állapotba, hogy a kérdéseinkre kapott válaszok örömmel töltenek el – megérkeztünk. A mai napon e belső letisztulások folytatódása mellett már a jövőbeni remények, célok és eredmények csillannak fel, ezek érdekében tudunk tisztogatni, szabadulni. A Hold a Vízöntő alatt jár, a második korsóból ömlő hullámok már a jövőt előkészítő tisztogatásról üzennek. Este 20 óra után a Halak csillagképpel való átfedéssel már a visszaúszó hal csillagai is érintettek. Figyeljük vágyainkat, késztetéseinket – vajon mi tér vissza most, milyen megvalósítandó álmunk szeretne életre kelni?
Nagy általánosságban mondhatom, csupa olyan helyzettel találkozom a napokban, amikor a felmerülő akadályoktól és feladatoktól megrémülve ki akarunk lépni az adott szituációból, kapcsolatból, miegyébből. Tessék szem előtt tartani: amerre az akadály, arra vezet az út! Az, hogy elénk áll a Nagy Feladat, ne problémát jelentsen, hanem lehetőséget arra, hogy végre megoldhatunk, feloldhatunk valamit, ami által csodálatos eredményekben lesz majd részünk! Lássunk rá arra is, mennyire fontos működtetni az életkedvet, az örömöt, az élet élvezetét! Ez az életerő, amely nem hiányozhat a létezésből. A Jupiter és a Merkúr-Vénusz szembenállás a Vízöntő jegyében, jócskán besegít ennek megértésébe is. Egyik oldalról a derű és öröm árasztásával, megélésével kapcsolatos megvilágosodó gondolatok, másikról az ehhez kellő felszabadító beszélgetések, megértések látszanak.
Érzelmek elől menekülni szintén felesleges. Karmát nem úgy törlesztünk, hogy kikerüljük – nem is lehet, csak az időt húzzuk vele – hanem úgy, hogy belelépünk és megéljük.


Zentai Anna